Δείτε την εκτέλεση της συνταγής
Ένα μοναδικό Double Smashed Cheeseburger έφτιαξε στο MasterClass του MasterChef την Κυριακή, ο γνωστός σεφ Βασίλης Σπόρος. Οι 15 του διαγωνισμού έγλειφαν τα δάχτυλά τους... Έχουμε τη συνταγή!
Υλικά
200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος χωρισμένος σε 2 μπάλες
2 φέτες αμερικάνικο τυρί
20 γρ .Iceberg
1 πατατόψωμο 100 γρ.
10 γρ. κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
5 φέτες αγγουράκι τουρσί
80 γρ. white barbecue sauce
Αλάτι και πιπέρι
Για τη White BBQ Sauce
100 γρ. μαγιονέζα
15ml μηλόξυδο
8 γρ. horseradish
5 γρπάπρικα γλυκιά
4 γρ. αλάτι ψιλό
MasterClass: Φτιάξτε το μοναδικό ρυζόγαλο δια χειρός Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Εκτέλεση
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μαζί σε μία μπασίνα με ένα φουέ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, κάνω smash τον κιμά με τη βοήθεια ενός μπάτη κι αντικολλητικού χαρτιού. Ψήνω κι αλατοπιπερώνω και από τις δύο πλευρές. Μόλις γυρίσω τα patties από την άλλη πλευρά, προσθέτω το αμερικάνικο τυρί και στο ένα από τα δύο το κρεμμύδι.
Συναρμολογώ με τη μισή White BBQ Sauce στη βάση, μετά το iceberg, τα patties με το κρεμμύδι να βρίσκεται ανάμεσα, μετά τις πίκλες, την υπόλοιπη White BBQ και τελειώνω με το καπάκι.