Εύκολη συνταγή για εκμέκ κανταΐφι

Μία εύκολη συνταγή για εκμέκ

Αν είστε γλυκατζήδες και αρχάριοι στη μαγειρική/ζαχαροπλαστική, δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή για εκμέκ κανταΐφι που έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@star.

Δύο σοκολατένια γλυκά που θα λατρέψετε

Yλικά για τη Συνταγή 

Υλικά για τα φύλλα

· 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
· 200 γρ. βούτυρο
Υλικά για το σιρόπι
· 400 γρ. λίτρο νερό
· 600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· ½ λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
· 2 κ.σ. μέλι

Υλικά για τη γέμιση

· 1,5 λίτρα γάλα 3,5%
· 150 γρ. κόρν φλάουρ
· 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 8 αυγά μόνο οι κρόκοι
· 100 γρ βούτυρο κρύο
· ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 1/3 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη ή κοπανισμένη
Υλικά για τη σαντιγί
· 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
· 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Υλικά για το σερβίρισμα

· 100 γρ. αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης

Κέικ λεμόνι με κρέμα λεμόνι

Εκτέλεση για το σιρόπι

· Αρχικά, ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεσαία κατσαρόλα εκτός από το μέλι.
· Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τη στιγμή που θα αρχίσει το νερό να κοχλάζει, αφήνουμε να βράσει για 5’.
· Σβήνουμε και αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μέλι και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για τα φύλλα
· Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
· Λιώνουμε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια , σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
· Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα από το κανταΐφι στο ταψί (25*35) και τα ξεμπλέκουμε προσεκτικά περνώντας τα δάχτυλά μας ανάμεσα από τις ίνες.
· Τα απλώνουμε στη βάση του ομοιόμορφα, χωρίς να αφήνουμε κενά.
· Ρίχνουμε και ραντίζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι το χλιαρό λιωμένο βούτυρο, ομοιόμορφα επάνω από τα φύλλα και τα πιέζουμε ελαφρά από πάνω, για να κάτσουν.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι τα φύλλα να χρυσίσουν, για περίπου 35’ με 40’.
· Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα φύλλα με 2-3 κουταλιές από το κρύο σιρόπι, μόλις το απορροφήσουν επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το σιρόπι μας.
· Αφήνουμε το ταψί να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 20’.
Εκτέλεση για τη γέμιση
· Κρατάμε στην άκρη 100 γρ. από το γάλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μεσαία κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λίγο πριν αρχίσει να βράζει, τη σβήνουμε.

Δείτε το breakfast@star