Συνταγή για αποδομημένο γαλακτομπούρεκο από τη Μαργαρίτα Νικολαϊδη!

Το γλυκό της νικήτριας του MasterChef που θα λατρέψετε

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που λατρεύουν το γαλακτομπούρεκο; Αν ναι, τότε η Μαργαρίτα Νικολαϊδη σας προτείνει μια διαφορετική συνταγή για ένα γλυκό που θα ξετρελλάνει μικρούς και μεγάλους.

Πώς να φτιάξετε τηγανιά Κοτόπουλου και Μακαρονοσαλάτα

Η Μαργαρίτα η πρώτη Ελληνίδα MasterChef

Ακολουθούν τα υλικά που χρησιμοποίησε η πρώτη Ελληνίδα MasterChef γι' αυτό το λαχταριστό γλυκό ταψιού στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου».

Cook Beef: O Nίκος Θωμάς φτιάχνει αφράτους ντοματοκεφτέδες

 

Για την κρέμα σιμιγδαλιού

1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
400 γρ. ζάχαρη
70 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
2 βανιλίνες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. λευκή σοκολάτα

Για την κρέμα anglaise

300 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 στικ βανίλιας
70 γρ. ζάχαρη
5 κρόκους αυγού
1 αυγό ολόκληρο

Για το καραμελωμένο φύλλο

φύλλο κρούστας
ζάχαρη άχνη
βούτυρο

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου»