Ο Νίκος Θωμάς μπήκε στην κουζίνα του «Cook Beef» και ετοίμασε ένα πιάτο που αγαπούν πολλοί άνθρωποι. Αφράτοι ντοματοκεφτέδες που απλά θα σας ξετρελάνουν.
H παρέα του Cook Beef αποδομεί παραδοσιακές συνταγές
Υλικά:
1 κιλό ντομάτες
1/2 κρεμμύδι
Ρίγανη ξερή
Ζάχαρη 1 κ.γ.
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1κγ Μπέϊκιν Πάουντερ
½ ματσάκι Μαϊντανό
½ ματσάκι Κόλιανδρο
½ ματσάκι Βασιλικό
½ ματσάκι Σχοινόπρασο
½ ματσάκι Δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το dip με κατσικίσιο τυρί:
250 γρ. Κατσικίσιο τυρί
250 γρ. Γάλα
Σουμάκ
Εκτέλεση:
Κόβουμε 3 τομάτες και τις τρίβουμε σε ένα μπολ. Τις σουρώνουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα άλλο μπολ ψιλοκόβουμε μια τομάτα, μισό κρεμμύδι και προσθέτουμε ρίγανη. Ψιλοκόβουμε όλα μας τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στην ψιλοκομμένη τομάτα. Ενώνουμε τα 2 μείγματα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το χυλό μας σε δόσεις. Γυρίζουμε τους κεφτέδες για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Για το dip, χτυπάμε το κατσικίσιο τυρί με το γάλα και το σουμάκ μέχρι να αποκτήσει μια λεία υφή. Σερβίρουμε βάζοντας το dip στο πιάτο, τοποθετούμε πάνω τους κεφτέδες και γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Μη χάνετε το «Cook Beef» κάθε Σάββατο στις 18:20 στο Star
Δείτε όλα τα επεισόδια του «Cook Beef»