Μετά από μία εβδομάδα γεμάτη ένταση, επιστροφές και μονομαχίες, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έρχεται στο MasterClass και ετοιμάζει για τους διαγωνιζόμενους του MasterChef 5 μια συνταγή που θα απολαύσουν.
Ο chef φτιάχνει σπιτικά σουβλάκια με πίτες και πατάτες και δείχνει ολόκληρη τη διαδικασία παρασκευής τους για τους διαγωνιζόμενους και τους τηλεθεατές!
Δείτε κι άλλες συνταγές από τα masterclass του MasterChef 5
Υλικά
Χοιρινός λαιμός άνευ οστού
Ένα ribeye
Μπαχαρικά για μαρινάδα
Σουμάκ
Πάπρικα καπνιστή
Σκόρδο σκόνη
Κρεμμύδι σκόνη
Ριζότο με κρέμα σπαραγγιών δια χειρός Πάνου Ιωαννίδη
Θυμάρι
Σόγια
Τζίντζερ
Δενδρολίβανο
Μέλι
Μουστάρδα
dip γιαουρτιού
Γιαούρτι πλήρες
Ντομάτα
Φρέσκο κρεμμύδι
Μαϊντανός
Άνηθος
Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ετοίμασε σπιτικά σουβλάκια από χοιρινό rib-eye
Υλικά για πίτα
170 ml γάλα
70 ml νερό
Ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Ένα φακελάκι μαγιά
320 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
Αλάτι
MasterChef 5: Το απίθανο ριζότο του Πάνου Ιωαννίδη στο σημερινό MasterClass
Για τις Πατάτες
- Κόβουμε πατάτες και τις βάζουμε για βράσιμο.
- Προσθέτουμε στο νερό σκόρδο, θυμάρι και πάπρικα για να αρωματιστούν.
- Τις βγάζουμε από το νερό που βράζουν, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις κουνάμε για να σπάσουν και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε.
- Τις τηγανιτές πατάτες τις βάζουμε σε μπασίνα με χαρτί για να στραγγίσουν.
Για το τελευταίο MasterClass o Λεωνίδας Κουτσόπουλος ετοίμασε σπιτικά σουβλάκια
Για τις πίτες
- Αλεύρι, ελαιόλαδο, γάλα, μαγιά, λίγη ζάχαρη και οτιδήποτε από μπαχαρικό (πχ σουμάκ)
- 170 ml γάλα
- 70 ml νερό
- 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 9 γρ. ξερή μαγιά
- 320γρ. αλεύρι
- Ανακατεύουμε το μείγμα.
- Το ζυμάρι είναι αρκετά υγρό και δεν μας φοβίζει – αφού φουσκώσει πασπαλίζουμε με αλεύρι και μετά το ξαναζυμώνουμε 2η φορά και στην συνέχεια το κόβουμε.
- Ρίχνουμε σ ένα τηγανάκι ελαιόλαδο.
- Με το εργαλείο που είναι για τη σφολιάτα – κάνουμε τρυπούλες στην πίτα.
MasterClass: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος φτιάχνει ζυμαρικά καπελέτι
Για το καλαμάκι
- Για το σουβλάκι παίρνουμε rib eye το κόβουμε κυβάκια και μαρινάρουμε με σόγια, μέλι, μουστάρδα.
- Όσο τα σουβλάκια είναι στη γκριλιέρα τα γλασάρουμε με τη μαρινάδα.
Δείτε ολόκληρη τη MasterClass συνταγή για σπιτικά σουβλάκια και πίτες στο παρακάτω βίντεο:
Διαβάστε όλα τα νέα για το MasterChef 5
Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5 εδώ