Στη δεύτερη θεματική εβδομάδα του MasterChef 5, οι διαγωνιζόμενοι έδειξαν τις μαγειρικές τους ικανότητες στην ασιατική κουζίνα. Έτσι, στο 7ο Masterclass o Σωτήρης Κοντιζάς υποδέχεται τον chef, Νίκο Πολιτάκο, και παρουσιάζουν δυο πιάτα με εξωτικές ασιατικές και ιαπωνικές γεύσεις.
Masterclass: Ο Σωτήρης Κοντιζάς ετοιμάζει ομελέτα... οκονομιγιάκι!
O guest chef ξεκίνησε ετοιμάζοντας στους διαγωνιζόμενους μια σφυρίδα Usuzukuri. Αν είστε λάτρεις του ψαριού και της ασιατικής κουζίνας, μπορείτε να προσπαθήσετε να γίνετε masterchefs στην κουζίνα σας με αυτή την ενδιαφέρουσα συνταγή:
Υλικά
Για τη σφυρίδα kombujime
1 φιλέτο σφυρίδας χωρίς δέρμα
Kombu
Sake
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε στο σάκε το kombu μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια το σκουπίζουμε.
- Τυλίγουμε το φιλέτο για 1-2 ώρες και αφήνουμε στο ψυγείο.
O guest chef, Νίκος Πολιτάκοςμ ασχολείται με την ιαπωνική κουζίνα τα τελευταία 8 χρόνια
Για το Leche de tigre
15 gr κόλιανδρο
17γρ. τζιντζερ
20γρ. σέλερι
45γρ. yuzu
35γρ. λάιμ
4γρ. ζάχαρη
4γρ. mirin
2γρ. σόγια πράσινη
2 πρέζες katsuobushi
1 πρέζα αλάτι
1 κομμάτι kombu
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά μαζί σε κανατάκι για 2 ώρες.
- Μετά τις 2 ώρες αφαιρούμε το kombu και μπιμάρουμε.
- Σουρώνουμε καλά και βάζουμε σε μπιμπερό.
Για το αλάτι παλαμίδας
50 γρ. αλάτι maldon
50 γρ. katsuobushi
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη και περνάμε από σίτα.
Για το λάδι κόλιανδρου
600 ml grape seed oil
300 γρ. φύλλα σπανάκι
300 γρ. φρέσκο κόλιανδρο
Οι top 10 παίκτες του MasterChef 5 παρακολουθούν το masterclass του Νίκου Πολιτάκου
Εκτέλεση
MasterChef 5: Τα μαχαίρια ακονίζονται μετά την αποχώρηση του Ιωάννη
Για το σερβίρισμα
Λεπτές φέτες σφυρίδας
1 passion fruit
αχινός
λάδι κόλιανδρου
αλάτι παλαμίδας
aonori
φύτρες αμάρανθου
φύτρες πράσινου σίσσο
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τη σφυρίδα και τοποθετούμε σε στρογγυλό πιάτο ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε leche de tigre με ένα κουτάλι σε όλες τις φέτες.
- Σε κάθε φέτα βάζουμε από λίγο αλάτι παλαμίδας και aonori .
- Στη συνέχεια σε κάθε φέτα βάζουμε από λίγο passion fruit και ένα κομματάκι αχινού.
- Τελειώνουμε με τις φύτρες αμάρανθου και σίσσο.
Δείτε ολόκληρη τη MasterClass συνταγή για σφυρίδα usuzukuri στο παρακάτω βίντεο:
Διαβάστε όλα τα νέα για το MasterChef 5
Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5 εδώ
Δείτε κι άλλες συνταγές από τα masterclass του MasterChef 5