MasterClass: Τηγανιτό ρύζι με κίμτσι από τον Σωτήρη Κοντιζά

Δείτε τη συνταγή που έδωσε ο κριτής του ΜasterChef

Μπορεί ο Πάνος Ιωαννίδης να μας ταξίδεψε στη γειτονική Ιταλία με το πιάτο που ετοίμασε στο πρώτο MasterClass, αλλά ο Σωτήρης Κοντιζάς μας ταξίδεψε στην Κορέα.

MasterClass: Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα δια χειρός Πάνου Ιωαννίδη

Ο σεφ έφτιαξε «Τηγανιτό ρύζι με κίμτσι», αλλά δεν ξέχασε να προσθέσει και κάποιες ελληνικές πινελιές.

Γι’ αυτή την παρασκευή ο Σωτήρης Κοντιζάς ζήτησε να τον βοηθήσει η Μαρία.

Υλικά :

50 γραμμάρια σκόρδο

50 γραμμάρια τζίντζερ

50 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι

1 κιλό λάχανο

40 γραμμάρια Μίσο

50 γραμμάρια Gochujang

11 γραμμάρια αλάτι

Σουσάμι άσπρο και μαύρο

1 ματσάκι κόλιανδρος

1 ματσάκι μαϊντανός

δυο κουταλιές της σούπας Μίριν

50 γραμμάρια Παλαιωμένο αρσενικό Νάξο

Χτεσινό ρύζι ατμού  (για πέντε μερίδες )

Εκτέλεση:

Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια.  Βάζουμε σε μια μπασίνα το τζίντζερ, το σκόρδο πάστα και τις πάστες από το μίσο και ανακατεύουμε καλά.
 
Προσθέτουμε το χοντροκομμένο λάχανο στη μπασίνα και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα βάζο.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ρύζι και τηγανίζουμε το ρύζι με τα δυο είδη σουσαμιού.

Στη συνέχεια τηγανίζουμε το λάχανο ξεχωριστά.

Σε μια μπασίνα προσθέτουμε μαϊντανό, το ρύζι, το αρσενικό Νάξου και το λάχανο και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε μίριν στο πιάτο.

Δείτε ολόκληρη τη MasterClass συνταγή για τηγανιτό ρύζι με κίμτσι στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5
Διαβάστε όλα τα θέματα για το MasterChef 5