Μία αφράτη κασερόπιτα που μπορούμε να φάμε όλες τις ώρες της ημέρας έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Δευτέρας.
Κανελόνια με κιμά μανιταριών και ελαφριά μπεσαμέλ
Ο σεφ μπήκε μέσα στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα ολόκληρη τη διαδικασία.
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
100 γρ. ελαιόλαδο + 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
1 κιλό κασέρι
300 γρ. φέτα
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
αλάτι/πιπέρι
Είσαι vegetarian; Αυτές τις πίτες θα τις λατρέψεις
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπλέντερ, ή σε ένα μπολ με ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να αφρίσουν καλά και προσθέτουμε πιπέρι.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ταψί 30 Χ 40 η στρογγυλό και τοποθετούμε 2 φύλλα κρούστας, το ένα να προεξέχει περισσότερο από την μια πλευρά και το δεύτερο από την άλλη. Πάντα βουτυρώνοντας κάθε φύλλο, προσθέτουμε μέρος από το κασέρι (περίπου το 1/10) και τη φέτα και προσθέτουμε ένα επόμενο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το τυρί έχοντας όμως κρατήσει τουλάχιστον 2-3 φύλλα για το τελείωμα. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, και με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα μέχρι κάτω.
*Είναι πολύ σημαντικό να χαράξουμε μέχρι κάτω καθώς όταν περιχύσουμε με το μείγμα του γάλατος θα πρέπει να φτάσει μέχρι κάτω.
Βήμα 3
Περιχύνουμε την πίτα με τα αυγά και το γάλα και την αφήνουμε το ταψί σκεπασμένο να μούλιασε στο ψυγείο για 2 μέχρι ιδανικά 12 ώρες.
Βήμα 4
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 5
Ψήνουμε στο μέσο του φούρνου για περίπου 1 ώρα.
Δείτε συνταγές για πίτες εδώ
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ