Πολλές εύκολες και γρήγορες συνταγές μας δίνει ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Το απόλυτο ψητό κοτόπουλο από τον Σταύρο Βαρθαλίτη
Αυτή τη φορά ο σεφ έφτιαξε κοτόπουλο κάρυ με κάσιους στο λεπτό και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 1 κ.σ.κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. κάρυ
- χυμό από 2 λάιμ
- ξύσμα από ένα λάιμ
- 1 κρεμμύδι μεγάλο λευκό
- 60 γρ. κάσιους
- 250- 300γρ.νερό
- 1 κ.σ.μέλι
- κόλιανδρο φρέσκο για το τελείωμα
- ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Πώς να φτιάξετε τυροκούλουρα με φέτα και μυρωδικά
Εκτέλεση
• Κοβουμε το κοτόπουλο σε κομματια και το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουνε το κορν φλάουρ, το κάρι και τον χυμό από 1-2 λάιμ ώστε να γίνει μια παστα που θα κολλήσει πάνω στο κοτόπουλο . Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγο το κοτόπουλο μας .
• Ζεσταίνουμε σε ένα μεγαλο τηγανι αντικολλητικό, 2 κ.σουπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
• Βάζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα και από όλες τις πλευρές , περίπου 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες , τα κασιους, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό από λάιμ.
• Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της αλλά τη βοηθάμε ανακατευοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα με ένα κουτάλι για περίπου 6-7 λεπτά.
• Στο τέλος βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, τον κολιανδρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πάνω σε ζεστό ρύζι μπασματι !
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ