Μία ωραία ιδέα στους λάτρεις των γλυκών που θέλουν να κρατηθούν σε φόρμα έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και ετοίμασε light και ελαφριά πανακότα γιαουρτιού.
Κέικ βρώμης με φρούτα του δάσους και λεμόνι
Υλικά
• 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
• 350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
• 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
• ξύσμα από μισό λεμόνι
•
Για το σερβίρισμα
• 3 κ.σ. μέλι
• 100 γρ. καρύδια
• μελομακάρονα τριμμένα
• φύλλα από δυόσμο
Νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βούτυρο αγελάδος
Εκτέλεση
• Σε ένα μεγαλο μπολ με νερό βάζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μουλιάσει 6-8 λεπτά.
• Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
• Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 150γρ. κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Βγαζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την έχουν στύψει καλά με τα χέρια μας να φύγει το περιττό νερό . Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
• Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ με το γιαούρτι, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
• Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια , βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3 ώρες για να παγώσουν καλά και να σταθεροποιηθούν πριν τα γαρνίρουμε .
• Σερβίρουμε με μέλι, μελομακάρονα τριμμένα, καρύδια και φύλλα δυόσμου.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ