Ένα υγιεινό και συνάμα νόστιμο γλυκό έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» το πρωί της Τετάρτης.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Πέρασε την καραντίνα φτιάχνοντας δύο σοκολατένια γλυκά!
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 3 μεσαία κόκκινα μήλα
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1/3 καρύδια
- 1/4 φλ. σταφίδα ξανθιά
- 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη + 1 κ.σ. για το γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. corn flour
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 200 γρ. τυρί κρέμα light
- 4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κανέλα
Βήμα 1
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα 4 και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε το κάθε κομμάτι κάθετα σε λεπτές φέτες 2-3 χιλιοστών και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με τα καρύδια, τις σταφίδες, το κορν flour , την κανέλα και τη ζάχαρη.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη κανέλα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
Βήμα 5
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας περίπου κατά 30% κατά μήκος και πλάτος.
Βήμα 6
Τοποθετούμε το φύλλο πάνω σε μια λαδόκολλα (για να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε στο ταψί) με τη μεγάλη πλευρά κάθετα. Χωρίζουμε νοητά το φύλλο σε 3 μέρη και στο κεντρικό απλώνουμε ομοιόμορφα το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τα μήλα.
Βήμα 7
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις 2 πλευρές αριστερά και δεξιά σε διαγώνιες λωρίδες με απόσταση 3-4 εκ. η κάθε μια. Στη συνέχεια διπλώνουμε τη κάθε λωρίδα διαγώνια, πάνω από τα μήλα και επαναλλαμβανιυμε τη διαδικασία εναλλάξ μέχρι να καλύψουμε εντελώς το στρούντελ. Στην ουσία δημιουργούμε ένα Χ με κάθε 2 λωρίδες σφολιάτας πάνω από τα μήλα. Ανασηκώνουμε τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε το στρούντελ μέσα στο ταψί. Με ένα πινέλο αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει σε 1 κ.γ. νερό για ωραιότερο χρώμα.
Βήμα 8
Ψήνουμε το στρούντελ για 30’ ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και αφαιρούμε από το φούρνο. Μόλις κρυώσει ελαφρώς πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ