Εύκολες συνταγές που δε μας πιάνει πολλή ώρα για να τις εκτελέσουμε έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Φτιάξτε την πιο νόστιμη τάρτα λαχανικών
Ο σεφ μπήκε στην εκπομπή και ετοίμασε λιγκουίνι αραμπιάτα με ψιλοκομμένη ντομάτα δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
- 400 γρ. λιγκουίνι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 πιπεριές τσίλι
- ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 2 φιλέτα αντζούγια
- 500 γρ. ψιλοκομμένη τομάτα
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ. παρμεζάνα
- 7-8 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- αλάτι - πιπέρι
Διαδικασία
Εκτελεση :
-Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι μας 1,5 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφετε στη συσκευασία μας .
-Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο το κρεμμύδι μας και το σκόρδο.
-Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τις πιπεριές τσίλι χοντροκομμένες , τη ζάχαρη και το ξύσμα από όλο το λεμόνι .
-Ύστερα βάζουμε το πελτέ μας και τις αντζούγιες και τα σωταρουμε μέχρι να γίνουν μια πάστα στο πάτο του τηγανιού μας .
-Τέλος βάζουμε τις τριμμένες τομάτες , φτιάχνουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 4 λεπτά μέχρι να γλασάρεσαι η σάλτσα μας .
-Όταν είναι έτοιμα τα λιγκουίνι να βάζουμε μέσα στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό για να αγκαλιάσει η σάλτσα τα ζυμαρικά μας .
-Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μας όλο και το ψιλοκομμένο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Δείτε όλη την εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου εδώ