Εύκολη και γρήγορη συνταγή για λιγκουίνι αραμπιάτα με ψιλοκομμένη ντομάτα

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης για άλλη μία φορά μεγαλούργησε

Εύκολες συνταγές που δε μας πιάνει πολλή ώρα για να τις εκτελέσουμε έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Φτιάξτε την πιο νόστιμη τάρτα λαχανικών

Ο σεφ μπήκε στην εκπομπή και ετοίμασε λιγκουίνι αραμπιάτα με ψιλοκομμένη ντομάτα δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά

  • 400 γρ. λιγκουίνι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 πιπεριές τσίλι
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 2 φιλέτα αντζούγια
  • 500 γρ.  ψιλοκομμένη τομάτα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. παρμεζάνα
  • 7-8 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Εκτελεση :

-Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι μας 1,5 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφετε στη συσκευασία μας .

-Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο το κρεμμύδι μας και το σκόρδο.

-Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τις πιπεριές τσίλι χοντροκομμένες , τη ζάχαρη και το ξύσμα από όλο το λεμόνι .

-Ύστερα βάζουμε το πελτέ μας και τις αντζούγιες και τα σωταρουμε μέχρι να γίνουν μια πάστα στο πάτο του τηγανιού μας .

-Τέλος βάζουμε τις τριμμένες τομάτες , φτιάχνουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 4 λεπτά μέχρι να γλασάρεσαι η σάλτσα μας .

-Όταν είναι έτοιμα τα λιγκουίνι να βάζουμε μέσα στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό για να αγκαλιάσει η σάλτσα τα ζυμαρικά μας .

-Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μας όλο και το ψιλοκομμένο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμένο πιπέρι. 

Δείτε όλη την εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου εδώ