Aυτό το cake θα σας ξετρελάνει! Είναι και νόστιμο και light

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Σας αρέσει το cake όμως δε θέλετε να επιβαρυνθείτε με περιττές θερμίδες; 

Σοκολατένιο cake με επικάλυψη σοκολάτας

Ο Λάμπρος Βακιάρος για άλλη μία φορά έδωσε τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μία υπέροχη ιδέα. Ο σεφ ετοίμασε γεμιστό cake με ζελέ πράσινου τσαγιού.

Υλικά


Για τη βάση του κέικ

•    300 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
•    300 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
•    5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
•    300 αλεύρι (κοσκινισμένο)
•    1 κγ baking powder

Για το ζελέ πράσινου τσαγιού με μήλο

•    7 φύλλα ζελατίνης
•    500 γρ πράσινο τσάι
•    60 γρ ζάχαρη
•    15 γρ χυμό λεμόνι
•    350 γρ κόκκινα μήλα (κομμένα σε κύβους)

Φτιάξε μόνη σου το πιο νόστιμο σιροπιαστό ραβανί

Διαδικασία για το ζελέ πράσινου τσαγιού 

Σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και παγάκια μουλιάζουμε τις ζελατίνες.
•    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το 1/3 της ποσότητας από το τσάι μαζί με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.
•    Στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το τσάι, το λεμόνι και τα ψιλοκομμένα μήλα και ανακατεύουμε.
•    Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά σε σημείο που να βλέπουμε το υγρό να αρχίσει να πήζει.
Για τη βάση του cake
1.    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις.
2.    Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
3.    Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα  – ένα τα αυγά (μόλις ομογενοποιείται το κάθε αυγό προχωράμε στο επόμενο) και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη baking powder και με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ομογενοπούμε απαλά το μίγμα.
4.    Μεταφέρουμε το μίγμα σε μία αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα για κέικ την οποία έχουμε σεμιζάρει (βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε στο φούρνο για 50-60’ μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο του κέικ.
5.    Αφαιρούμε την φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»