Πολλές είναι οι επιλογές που μας έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος για τις μέρες της νηστείας. Τη μία ετοίμασε χταπόδι στιφάδο με κρεμώδη φάβα, την άλλη καλαμάρια με πατάτες γιαχνί, ενώ σήμερα Πέμπτη μαγείρεψε νηστίσιμα ‘Mac & Cheese’ με γαρίδες και κάσιους.
Εύκολη και νόστιμη συνταγή για καλαμάρια με πατάτες γιαχνί!
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Πεντανόστιμο νηστίσιμο κοκκινιστό κριθαρότο γαρίδας
Υλικά
• 400 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες)
• 500 γρ. ζυμαρικό κοράλι
• 90 γρ. ελαιόλαδο
• 45 γρ. κοφτές αλεύρι
• 500 γρ. γάλα ρυζιού χωρίς ζάχαρη ή ζωμό λαχανικών
• 300 γρ. νηστίσιμο τυρί
• 200 γρ. καβουρδισμένα κάσιους (χοντροτριμμένα στο μούλτι)
• 30 γρ. λεμόνι + ξύσμα από μισό λεμόνι
• Σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
1. Σε άφθονο βραστό και αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά περίπου 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στη συσκευασία. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα που τα βράσαμε πάντα εκτός εστίας.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
3. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε εώς ότου ομογενοποιηθούν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα ρυζιού και με ένα αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει μια βράση και αρχίσει να ‘δένει’ αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το νηστίσιμο τυρί και το τριμμένο κάσιους.
4. Προσθέτουμε το μείγμα με το τυρί και το κάσιους μέσα στα ζυμαρικά και στη συνέχεια τις γαρίδες που τις έχουμε μαρινάρει με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση να αλάτι και πιπέρι.
5. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στο φούρνο για 15-18 λεπτά.
6. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ