Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Δευτέρας.
Ο σεφ έφτιαξε μοσχαρίσιο κότσι με βελούδινο πουρέ πατάτας και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
• 4 – 5 φέτες osobuco (μοσχαρίσο κότσι)
• 60 γρ. ελαιόλαδο
• 250 γρ. κρεμμύδι (κομμένο στα 8)
• 120 γρ. καρότα (χοντροκομμένα)
• 300 γρ. πράσα (κομμένα σε ροδέλες)
• 750 γρ. κόκκινο κρασί
• 4 – 5 φύλλα δάφνης
• 8 γρ. κόκκους πιπεριού
• 750 γρ. ζωμό κοτόπουλου
• Bούτυρο για το δέσιμο της σάλτσας
Πεντανόστιμο μoσχαράκι σε πήλινο με μανιτάρια Porto Bello και καπνιστό τυρί
Για τον πουρέ πατάτας
• 2 κιλά πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους)
• 1 λίτρο γάλα
• 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
• Αλάτι – πιπέρι
• Σχοινόπρασο ή φρ. κρεμμύδι για το γαρνίρισμα
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Στη Φωλιά των Κου Κου" εδώ