Ένα πεντανόστιμο φαγητό έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Πέμπτης.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και δεν έφτιαξε κλασικούς γίγαντες φούρνου αλλά με απάκι, λαχανικά και αυγά στη γάστρα.
Ο Λάμπρος έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Φασόλια φούρνου με λαχανικά, φέτα και μυρωδικά
• 500 γρ. φασόλια γίγαντες (μουλιασμένοι σε νερό 8-12 ώρες)
• 60 γρ. ελαιόλαδο + 120 γρ.
• 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
• 200 γρ. απάκι (ψιλοκομμένο)
• 4 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
• 3 στίκς σέλινο με τα φύλλα (ψιλοκομμένα)
• 45 γρ. πελτέ τομάτας
• 7 γρ. καπνιστή πάπρικα
• 5 γρ. μπούκοβο
• 5 – 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
• 240 γρ. γλυκό ή κόκκινο κρασί
• 1,5 -2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
• 4 – 5 αυγά
Ρεβίθια με κρέας και λαχανικά στη γάστρα
Για το σερβίρισμα
• Φρυγανισμένο ψωμί
• Βαρελίσια φέτα