Tραγανές είναι όλες οι πίτες όταν βγουν από τον φούρνο. Το ζήτημα που μας «καίει» όμως, είναι για πόσο θα παραμείνουν τραγανές;
Η πίτα μας θα τραγανή και «κρατσανιστή» και την επόμενη μέρα; Το star.gr συνάντησε τον Σοφοκλή από το MasterChef, ο οποίος μάς έδωσε τα «φώτα» του σχετικά με το φύλλο της πίτας.
Τα μυστικά για τραγανό φύλλο στην πίτα, σύμφωνα με τον Σοφοκλή, είναι δύο!
- Χρειάζεται πολύ καλό άνοιγμα στο ζυμάρι μας, ώστε να είναι λεπτό!
- Βάζουμε ξύδι στο μείγμα. Το ξύδι βοηθάει να γίνει το φύλλο μας τραγανό στο ψήσιμο.
Ψήνουμε την πίτα μας για περίπου 50’