«Αγαπάμε μελιτζάνες!» μάς είπε ο Ηλίας Παναγιώτου την ημέρα που τον συναντήσαμε με το star.gr στη βίλα τοου MasterChef. O μάγειρας, λατρεύει τις μελιτζάνες και μας έδωσε τη δική του συνταγή για ένα αγαπημένο πολίτικο φαγητό: το χουνκιάρ μπεγιεντί!
Συνταγή για χουνκιάρ μπεγιεντί
Τα βασικά συστατικά είναι 2:
- μελιτζάνες
- αρνάκι
Εκτέλεση
- Τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στον φούρνο στους 160-180 βαθμούς για 30’-35’
- Προσθέτουμε λάδι και αλάτι
- Τις βγάζουμε, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πουρές
- Ταυτόχρονα μαγειρεύουμε το κοκκινιστό μας αρνάκι όπως ξέρουμε
- Βάζουμε το αρνάκι πάνω από την λιωμένη μελιτζάνα
Έτοιμο!!
Κάμερα-Μοντάζ: Amber Doku