Ασανσέρ τα προγνωστικά της Eurovision: τι δείχνουν τώρα για την Ελλάδα!

Τα φαβορί για την πρόκριση στον τελικό και για τη νίκη στο διαγωνισμό

​Δύσκολη φαίνεται πως θα είναι η νύχτα της 19ης Μαΐου αν επαληθευτούν τα προγνωστικά για την Eurovision, καθώς, αφού ολοκληρώθηκαν οι πρόβες όλων των χωρών του α’ ημιτελικού, η Ελλάδα φαίνεται πως θα δώσει «μάχη» για να προκριθεί στον τελικό!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τις 10 χώρες που θα προκριθούν, φαβορί του ημιτελικού μας είναι η Ρωσία και η Εσθονία, ενώ σίγουρες για την πρόκριση στη μεγάλη βραδιά της 23ης Μαΐου θεωρούνται οι Γεωργία, Βέλγιο, Φινλανδία, Ρουμανία και Αλβανία.

Η Ελλάδα εμφανίζεται προτελευταία στα προγνωστικά, μετά την Αρ��ενία και πριν την Λευκορωσία και την ΠΓΔΜ, που μας ακολουθούν με μικρή διαφορά. Ανάλογη είναι και η θέση της Κύπρου, η οποία διαγωνίζεται στον β’ ημιτελικό, στις 21 Μαΐου, η οποία, σημειωτέον, δεν έχει κάνει ακόμα την πρώτη της πρόβα στη σκηνή του «Wiener Stadhalle».

Τέλος, τα γραφεία στοιχημάτων εκτιμούν πως η νίκη στην 60η Eurovision θα «παιχτεί» ανάμεσα στη Σουηδία και την Ιταλία, ενώ ακολουθούν, με μεγάλη διαφορά, η Αυστραλία, η Ρωσία και η Εσθονία.

Όσο για την τελική κατάταξη της Ελλάδας;
Τα προγνωστικά μας θέλουν στην 17η θέση, στην οποία επίσης βρεθήκαμε το 2012, στην Eurovision του Μπακού, με την Ελευθερία Ελευθερίου και το 2003, στη Ρίγα, με την Μαντώ.