Bίντεο με φωτογραφίες από pexels
Μπορεί τα ψάρια να κάνουν καλό στην υγεία αφού είναι πλούσια σε φώσφορο ο οποίος συμβάλλει στην ενδυνάμωση των οστών, όμως σύμφωνα με το Ίδρυμα Ισπανικής Καρδιολογίας (FEC), τρία είδη ψαριών θα πρέπει να αποφεύγονται.
Eφτά σούπερ τροφές που βοηθάνε στην καλή υγεία του σώματός μας
Η τιλάπια
Η τιλάπια μπορεί να είναι ένα ψάρι με λίγες θερμίδες, μόλις 130 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, έχει όμως χαμηλή θρεπτική αξία. Η τιλάπια είναι από την Κίνα και εκτρέφεται σε μεγάλες ιχθυοκαλλιέργειες για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση.
Aυτό είναι το νόστιμο και light πρωινό που θα σε κρατήσει χορτάτη
Η πέρκα
Μπορεί σε κάποιους να αρέσει η πέρκα μαριναρισμένη και ψημένη ωστόσο σύμφωνα με την Οργάνωση Καταναλωτών και Χρηστών πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση πέρκας από τη λίμνη Βικτόρια στην Αφρική, καθώς βρέθηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και ίχνη υδραργύρου στα φιλέτα της, αν και ήταν εντός νόμιμων ορίων.
Πάνγκα
Τέλος και την πάνγκα θα πρέπει να τη βγάλουμε από το διατροφολόγιό μας καθώς προέρχεται από τον ποταμό Μεκόνγκ στη νοτιοανατολική Ασία, του οποίου τα νερά θεωρούνται μολυσμένα.