Σου αρέσει να τσιμπολογάς; Αυτές είναι οι πιο κατάλληλες λιχουδιές

Υγιεινές επιλογές για σνακ!

Έχεις επιστρέψει μετά από μια μέρα γεμάτη υποχρεώσεις και το μόνο που θέλεις είναι να σε ρουφήξει ο καναπές βλέποντας 2 σεζόν από την αγαπημένη σου σειρά; Και ο πειρασμός του να τσιμπολογάς πατατάκια και γαριδάκια κατά τη διάρκεια του binge σου είναι μεγάλος, όμως ταυτόχρονα δεν θέλεις να σπάσεις τη διατροφή σου. Να λοιπόν τι μπορείς να τσιμπολογάς παράλληλα δίχως τύψεις και περιττές θερμίδες και λιπαρά.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις έλλειψη βιταμίνης D;

Ανάλατοι ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί όταν είναι ανάλατοι και χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι μια κορυφαία επιλογή για τσιμπολόγημα, μιας που περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που κάνουν καλό στην υγεία μας. Δοκίμασε λοιπόν να αναμείξεις φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια και ό,τι άλλο εσύ επιθυμείς, για μια επιλογή χωρίς τύψεις.

Eίσαι vegan; Πέντε συμβουλές για να παραμείνεις υγιής

Σπιτικά ποπ κορν

Αγοράζοντας από το σούπερ μάρκετ σπόρους καλαμποκιού και βάζοντας μόλις μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μπαχαρικά όπως η καπνιστή πάπρικα και το σκόρδο σε σκόνη, μπορείς να φτιάξεις σπιτικά ποπ κορν για εσένα και όλη την παρέα. Μην προσθέσεις καθόλου βούτυρο, ενώ δώσε προσοχή στο πόσο αλάτι βάζεις από πάνω.

Τα στικς καρότου είναι μία πολύ υγιεινή επιλογή 

Στικς καρότου, αγγουριού και σέλερι

Καρότα, αγγούρι, σέλερι, αλλά και πιπεριές και ντοματίνια, είναι μια μοναδική επιλογή για τσιμπολόγημα, αφού είναι τραγανά και απολαυστικά, χωρίς να διαθέτουν περιττές θερμίδες και λίπη. Για έξτρα γεύση, πρόσθεσε ένα μείγμα μπαχαρικών για λαχανικά (χωρίς όμως υπερβολή στο αλάτι), ενώ μπορείς με μέτρο να τα βουτάς και σε σπιτικό χούμους ή ένα ντιπ από γιαούρτι με 2% λιπαρά, άνηθο  και ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σπιτικά τσιπς λαχανικών

Αν δεν σε καλύπτει η επιλογή των ωμών λαχανικών, δοκίμασε να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά τσιπς λαχανικών, χρησιμοποιώντας ένα air fryer. Εναλλακτικά, μέσα σε ένα μικρό ταψί στρώσε λαδόκολλα και αφού πλύνεις και στεγνώσεις λίγα φύλλα kale, σπανάκι, λεπτές ροδέλες καρότου και άλλων λαχανικών, πασπάλισε τα με ελάχιστο ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι και ψήσε μέχρι να γίνουν τραγανά. Μπορείς να προσθέσεις από πάνω πάπρικα, ρίγανη και όποιο άλλο μυρωδικό σου ταιριάζει.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:allyou.gr