Tρία πράγματα που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερη στο τρέξιμο!

Τips που ωφελούν το σώμα και το πνεύμα

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις τρέξιμο; Πολύ καλή ιδέα αφού τα θετικά που έχει αυτή η άσκηση είναι πολλά, τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό σου.

Φοβάσαι όμως ότι ίσως δεν είσαι τόσο καλή; Εμείς, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να γίνεις η καλύτερη στο τρέξιμο:

Mάργκοτ Ρόμπι: Αυτή είναι η διατροφή που ακολουθεί

1. Κάνε τα μικρά πράγματα

Όλα τα μικρά πράγματα σε βοηθούν να διατηρείσαι υγιής: να βάζεις πάγο όταν χρειάζεται, να παίρνεις έναν υπνάκο ύστερα από μια δύσκολη προπόνηση, να ακολουθείς υγιεινή διατροφή και να αντιμετωπίζεις τα μικρά πονάκια πριν εξελιχθούν σε σοβαρούς τραυματισμούς. Το τρέξιμο βελτιώνει τη φυσική σου κατάσταση, αλλά το τι κάνεις πριν και αφότου τρέξεις σε βοηθά να το συνεχίσεις.

2. Σωστή στάση σώματος

Σε πολλά αθλήματα δίνεται μεγάλη σημασία στη στάση του σώματος, αλλά στο τρέξιμο συνήθως την αγνοούμε. Μάθε τη σωστή στάση που έχεις νωρίς, όταν είναι πιο εύκολο να την αλλάξεις.

Aποξηραμένα φρούτα: Ποια μπορείς να καταναλώσεις αν είσαι σε δίαιτα

3. Φύγε από το δρόμο

Δεν έχει κάτι κακό ο δρόμος, αλλά θα ωφεληθείς περισσότερο αν κάνεις ορεινό τρέξιμο. Η πιο μαλακή επιφάνεια σε βοηθά να επανέλθεις πιο γρήγορα μετά τις δύσκολες προπονήσεις, ενώ η αλλαγή του εδάφους κατά τη διαδρομή σε βοηθά να αυξήσεις το συντονισμό σου και να γυμνάζεις περισσότερους μυς. Φρόντισε να κάνεις κάποιες τουλάχιστον από τις προπονήσεις σου σε τέτοιου είδους διαδρομές αντί στο δρόμο.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: Mylife.com.cy