Πεντανόστιμα γλυκά που μπορείτε να φάτε όταν είστε σε δίαιτα

Ποια έχουν ελάχιστες θερμίδες αλλά δεν υστερούν σε γεύση

Το καλοκαίρι χαλάρωσατε με αποτέλεσμα να πάρετε λίγο παραπάνω βάρος το οποίο και θέλετε να χάσετε τώρα το χειμώνα; 

Τι γίνεται όμως αν είστε γλυκατζής/ου και δεν μπορείτε να αντισταθείτε;Τα νέα είναι ευχάριστα καθώς υπάρχουν και γλυκά που μπορείτε άνετα να τα καταναλώσετε σε περίοδο δίαιτας.

Η διατροφολόγος, Κλειώ Δημητριάδου, δίνει στις αναγνώστριες και τους αναγνώστες του star.gr κάποιες ιδέες.

Ζελέ

Μία καλή λύση είναι το ζελέ το οποίο έχει μόλις 7 θερμίδες το ένα φλιτζάνι.

Σοκολατάκια βραχάκια

Αν είστε λάτρης της σοκολάτας μπορείτε να επιλέξετε σοκολατάκια βραχάκια.

Πως μπορείτε να τα φτιάξετε

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι 5 αμύγδαλα με 2 κουτ. του γλυκού σοκολάτα υγείας. Αρχικά λιώνουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια τα μοιράζουμε σε αντικολλητικό χαρτί χρησιμοποιώντας 1 κουτάλι, για να προκύψουν σοκολατάκια-βραχάκια. Το ένα έχει 80 θερμίδες. 

Οι επώνυμες αποκαλύπτουν τα μυστικά της σιλουέτας τους!

Μπανάνα με λιωμένη τρούφα σοκολάτας

Μία άλλη εναλλακτική με σοκολάτα είναι  η μπανάνα με λιωμένη τρούφα σοκολάτας.

Τι θα χρειαστείτε

½ μπανάνα με 1 κουτ. του γλυκού τρούφα λιωμένη στο φούρνο μικροκυμάτων. Το γλύκισμα έχει μόλις 85 θερμίδες.

Light cheesecake 

Σε όσους αρέσει το cheesecake μπορούν να επιλέξουν μία πιο light εκδοχή του. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: 1 κρακεράκι με 1 κουτ. του γλυκού τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά και 1 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Αυτό έχει μόνο 70 θερμίδες.

Pancakes βρώμης 

Μπορείτε επίσης να πείτε ναι και στα pancakes αρκεί να είναι  βρώμης.

Πώς να τα φτιάξετε

Σε αντικολλητικό τηγανάκι ψήνουμε 1 ασπράδι χτυπημένο με 1 κουτ. της σούπας βρώμη και σερβίρουμε με 1 κουτ. του γλυκού μέλι . Το εν λόγω γλυκό έχει μόνο 67 θερμίδες.

Μους αλά γιαούρτι

Αν έχετε λαχταρίσει μία μους σοκολάτα επιλέξτε την στην εναλλακτική της μορφή, δηλαδή  μους γιαούρτι-κακάο ή γιαούρτι-μόκα.

Θα χρειαστείτε ½ γιαούρτι με 1 κουτ. του γλυκού κακάο ή καφέ στιγμιαίο ανακατεμένα με 2 κουτ. του γλυκού στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης. Οι θερμίδες που θα πάρετε είναι 70 θερμίδες.

Ρυζόγαλο με βρώμη

Το ρυζόγαλο σίγουρα αποτελεί γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων και φέρνει στο μυαλό μας πολλές αναμνήσεις.

Πώς να το φτιάξουμε

Μαγειρεύουμε ½ ποτήρι γάλα με 3 κουτ. της σούπας βρώμη και στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης και σερβίρουμε αφού κρυώσει με αρκετή κανέλα. Αυτό βέβαια έχει λίγες παραπάνω θερμίδες από τα παραπάνω, 140 θερμίδες.

Κομπόστα μήλο

Άλλο ένα γλυκό που μας φέρνει παιδικές αναμνήσεις είναι η κομπόστα. Καλό θα είναι να επιλέξετε να τη φτιάξετε όμως μόνη σας. 

Βράζουμε το μήλο με λίγο νερό, 2 κουτ. του γλυκού στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης και σερβίρουμε με κανέλα. Οι θερμίδες που έχει είναι 50.

Τώρα αν θέλετε να φάτε κάτι σε γλειφιτζούρι ή παγωτίνι καλό θα είναι και αυτά να τα φτιάξετε μόνη σας.

Πώς γίνετε; 

Λιώνουμε στο μπλέντερ φρούτα εποχής και προσθέτουμε αν θέλουμε στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης ή/ και γάλα/ γιαούρτι. Μοιράζουμε σε θήκες για παγάκια και τοποθετούμε οδοντογλυφίδες για να μπορούμε να τα κρατήσουμε όταν παγώσουν (περίπου 20-30 θερμίδες το καθένα)

Άλλες εναλλακτικές είναι το λουκούμι που έχει 60 θερμίδες, 1 ρυζογκοφρέτα με  1 κουταλιά του γλυκού ταχίνι με μέλι ή με κακάο (60 θερμίδες) και 1 ρυζογκοφρέτα με μαύρη σοκολάτα (40 θερμίδες).

Της Δέσποινας Μαλέλη