Η Μαρία Παπαδημητρίου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 56η Μπιενάλε Τέχνης στην Βενετία

Στις 9 Μαΐου του 2015

H Mαρία Παπαδημητρίου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 56η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας.

Η σπουδαία αυτή εικαστικός ετοιμάζει ένα περίπτερο γεμάτο άγρια ζώα και αλληγορίες που ταιριάζουν στη σύγχρονη πραγματικότητα, καθώς η γνωμοδοτική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε την πρότασή της, με τίτλο «Why Look at Animals? Αγριμικά», για τη συμμετοχή της χώρας στη διεθνή διοργάνωση που εγκαινιάζεται στις 9 Μαΐου του 2015.

Ανάμεσα σε ταριχευμένα ζώα, ακατέργαστα δέρματα από αγριογούρουνα, λύκους, αρκούδες, κουνάβια, αντικείμενα και εργαλεία, φωτογραφίες και συνθέσεις αρχειακού υλικού γύρω από την έννοια του κυνηγιού, των παγίδων, του δολώματος, η Ελληνίδα καλλιτέχνις και οι συνεργάτες της θα μιλήσουν στους επισκέπτες της Μπιενάλε για την σχέση των ανθρώπων με τα ζώα.

Επιμελήτρια του έργου είναι η Ιταλίδα θεωρητικός Γκάμπι Σκάρντι και συνεπιμελητής ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καλλιτεχνικός διευθυντής στην φετινή Μπενάλε είναι ο Νιγηριανής καταγωγής θεωρητικός Οκουι Ενβεζορ, ο οποίος αύριο Τετάρτη (22/10) θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου στη Βενετία τον γενικότερο τίτλο της 56ης καλλιτεχνικής διοργάνωσης και θα δώσει λεπτομέρειες για τις υπόλοιπες εθνικές συμμετοχές καθώς και τις παρουσίες καλλιτεχνών στην κεντρική έκθεση με τη δική του επιμέλεια.