Φεστιβάλ Καννών: «Νέα και όμορφη» και «Έλι» οι πρώτες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος

Ο Φρανσουά Οζόν έκλεψε τις εντυπώσεις

​Η βροχή συνεχίζεται αλλά η λάμψη από τους προβολείς του 66ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών δεν έσβησε τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ και πρώτη για το διαγωνιστικό τμήμα.
Οι ταινίες που προβλήθηκαν την Πέμπτη 16 Μαΐου ήταν η γαλλική ταινία «Νέα και όμορφη» του Φρανσουά Οζόν και η «Έλι» του μεξικανού σκηνοθέτη Άματ Εσκαλάντε.
Ο Φρανσουά Οζόν φαίνεται πως έκλεψε τις εντυπώσεις με την ταινία του για την «εφηβική πορνεία». Ηρωίδα του είναι μια 17χρονη φοιτήτρια από το Παρίσι, η οποία μετά από την πρώτη της σεξουαλική εμπειρία, στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της, παράλληλα με τα μαθήματα της, αρχίζει να αφιερώνει τα απογεύματά της κάνοντας σεξ επί πληρωμή με άντρες, συνήθως μεγάλης ηλικΐας. Ο Οζόν την παρακολουθεί στη διάρκεια των τεσσάρων εποχών του έτους, ενώ, ενδιάμεσα, το μυστικό της αποκαλύπτεται με τον ξαφνικό θάνατο ενός από τους άντρες στη διάρκεια της σεξουαλικής τους επαφής.

Η δεύτερη ταινία του διαγωνιστικού τμήματος, η «Έλι» του μεξικανού σκηνοθέτη Άματ Εσκαλάντε περιγράφει τη τραγική μοίρα μιας φτωχής οικογένειας που μπλέκεται άθελά της σε μια υπόθεση παράνομης διακίνησης ηρωίνης, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του πατέρα, το βασανισμό του μεγαλύτερου αδερφού και το βιασμό της μικρής αδερφής του.