Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η σύντροφός του, Τζένη Οικονόμου μίλησαν ανοιχτά για την κοινή τους ζωή, τη γνωριμία τους και τα όσα έχουν βιώσει μαζί.
Η Τζένη περιέγραψε τη σχέση τους με λόγια γεμάτα τρυφερότητα: «Είναι μοναδικά, είναι πρωτόγνωρα, ζω πολύ όμορφες καταστάσεις, πολύ όμορφες συζητήσεις, μοιραζόμαστε πάρα πολλά πράγματα, συναισθήματα, σκέψεις. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος.», είπε αρχικά στην εκπομπή «Buongiorno».
Τζένη Οικονόμου: Η σχέση με τον Λυκουρέζο κι η γνωριμία με τα παιδιά του
Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος τόνισε τη σημασία της επικοινωνίας σε μια σχέση: «Χωρίς τη συνομιλία, τη συζήτηση, την επαφή, την επικοινωνία, σε όλα τα επίπεδα, μοιάζει κολοβή μια σχέση. Προσπαθείς, δεν πετυχαίνεις πάντοτε τους στόχους αλλά είναι μέσα στον κύκλο που αρμόζει και προσπαθείς να φτιάξεις σε μία σχέση.»
Μίλησε επίσης για την προηγούμενη σχέση του, με τη Ζωή, που κράτησε 41 χρόνια, περιγράφοντας την ως μια μεγάλη και πολύτιμη περίοδο γεμάτη ένταση, ομορφιές και ηρεμίες. «Δεν επαναλαμβάνονται», είπε χαρακτηριστικά.
Αλέξανδρος Λυκουρέζος - Τζένη Οικονόμου: Βραδινή έξοδος για το ζευγάρι
Η Τζένη από την πλευρά της, αναφέρθηκε στις προσωπικές εμπειρίες που διαμορφώνουν τον άνθρωπο και τις σχέσεις, υπογραμμίζοντας πως «όλα έχουν να κάνουν και με τον άνθρωπο που βρίσκεσαι.»
Όσο για τη γνωριμία τους, η Τζένη παραδέχθηκε ότι της φάνηκε «λιγάκι περίεργο και διαφορετικό, ήταν κάπως πρωτόγνωρο», ενώ εξέφρασε την έκπληξή της για τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από τη σχέση τους.
1
Ο Αλέξανδρος με τη σειρά του σχολίασε με ειλικρίνεια την αρνητική πλευρά της δημοσιότητας, αναφερόμενος στην «αφθονία κακεντρέχειας και κακίας» που αντιμετώπισαν, χαρακτηρίζοντας θλιβερό το πώς κάποιοι, χωρίς να τους γνωρίζουν, εκφράζονται με χυδαίο τρόπο. «Η ηλικία είναι ένας αριθμός τελικά, πίσω από έναν αριθμό κρύβονται πολλά. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν πιο μικρό αριθμό και έχουν πιο γερασμένη σκέψη. Στην ηλικία μου υπάρχουν σκέψεις εφηβείας που ενοχλεί ας πούμε».
Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι οι δυο τους δε συγκατοικούν η Τζένη Οικονόμου σχολίασε: «Χαρακτηριστικό μας είναι η ηρεμία μας, είμαστε πολύ ήρεμοι και επικοινωνούμε πολύ ωραία. Δε μένουμε μαζί, όχι, είναι λόγω συνθηκών, προς το παρόν. Είναι κάποιες υποχρεώσεις που δε μας έχουν αφήσει ακόμα να το καταφέρουμε».
Για την επαγγελματική του πορεία, ο έμπειρος δικηγόρος μίλησε με συγκίνηση για την απόσυρσή του από τα δικαστήρια: «Οι αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων είναι στιγμές που μου λείπουν. Θα μπορούσα, ακόμα και τώρα, να βρεθώ στα έδρανα μίας υπεράσπισης. Μου λείπει αλλά έχω απολύτως συμφιλιωθεί με αυτό, ότι ο κύκλος έκλεισε.»
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεγάλες ποινικές δίκες που βρίσκονται στο προσκήνιο, επισημαίνοντας την ανάγκη να μην επηρεάζεται η κρίση των δικαστών από την πίεση της κοινής γνώμης.