«Μύρισε» καλοκαίρι στο Παρίσι

Εβδομάδα Μόδας με εντυπωσιακές δημιουργίες

Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι και η Πόλη του Φωτός πλημμύρισε από τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών και οίκων μόδας.

Την αρχή έκανε ο Giorgio Armani, που τα ρούχα του ήταν στην κυριολεξία εκτυφλωτικά! Εμπνευσμένα από το στιλ του Pierre Cardin της δεκαετίας του ΄60, τα ταγέρ και τα φορέματα που παρουσίασε ο Ιταλός σχεδιαστής απέπνεαν μια φουτουριστική διάθεση. Τα ασορτί καπέλα που φορούσαν τα μοντέλα κατέβαιναν χαμηλά στα μάτια τους. Μάλιστα, πολλές απ΄αυτές παραπάτησαν, ενώ άλλες για να γλυτώσουν τα ατυχήματα στην πασαρέλα, έβγαλαν τα τακούνια τους και περπάτησαν ξυπόλητες.

Νότα ρομαντισμού συνδυασμένη με την θηλυκότητα μιας άλλης εποχής λάνσαρε ο οίκος Christian Dior, με τα μοντέλα του να είναι βγαλμένα από τις σελίδες του παραμυθιού.

Τούλια, κεντημένα λουλούδια πάνω σε λεπτά υφάσματα και βραδινές τουαλέτες υψηλής ραπτικής παρουσίασε ο John Galliano, ενώ για τις γυναίκες που πρόκειται να ντυθούν νύφες την άνοιξη ή το καλοκαίρι, η πρόταση του γάλλου σχεδιαστή Αlexis Mabille είναι τα νυφικά από σατέν, οργάντζα και μετάξι, αλλά και βραδινές τουαλέτες κεντημένες με πολύτιμες πέτρες.