Κέρδισε η Jolie τη δικαστική διαμάχη με τον Pitt για τον αμπελώνα

Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει τις μετοχές της η χολιγουντιανή σταρ

Δείτε ρεπορτάζ για τον αμπελώνα των Jolie-Pitt από την εκπομπή Breakfast@Star

Μετά από έναν παθιασμένο έρωτα, έναν λαμπερό γάμο κι ένα ακριβοθώρητο διαζύγιο ακολούθησαν τα… δικαστήρια για την Angelina Jolie και τον Brad Pitt.

Jolie & Pitt πιο ερωτευμένοι από ποτέ σε βραβεία στο Λος Άντζελες το 2008 /Φωτογραφία AP Images

Πριν από λίγες ώρες η κινηματογραφική σταρ γνώρισε μια μεγάλη δικαστική νίκη εναντίον του τέως συζύγου της, αφού μπορεί να διαχειριστεί όπως θέλει τον αμπελώνα εκατομμυρίων δολαρίων που άνηκε από κοινού στο ζευγάρι.

Angelina Jolie - Brad Pitt:  Ξανά στα δικαστήρια για τον «χρυσό» αμπελώνα

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του People, η ηθοποιός κατάφερε τελικά να διεκδικήσει τον έλεγχο των μετοχών της από το οινοποιείο, που μοιράζεται με τον Pitt. Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι ελεύθερη να πουλήσει τις μετοχές της.

Η αρχική αξία του διάσημου Château Miraval στη Γαλλία ανερχόταν στα 164 εκατ. δολάρια και το ζευγάρι το αγόρασε το 2014, ενώ πραγματοποίησε εκεί και τον γάμο του.

Ο αμπελώνας Château Miraval στη Γαλλία /Φωτογραφία AP Images

Οι δυο τους είχαν μοιράσει τις μετοχές, με το 60% να ανήκει στον Pitt και το υπόλοιπο 40% στην τότε σύζυγό του. Στη συνέχεια όμως, ο ίδιος μεταβίβασε ένα ακόμα 10% στην Jolie, προκειμένου να είναι ισότιμοι ιδιοκτήτες.

Διαζύγιο Pitt - Jolie: Ο ηθοποιός κέρδισε τη συνεπιμέλεια των παιδιών του

Αν και είχαν θέσει ως όρο ο ένας να ζητήσει την άδεια του άλλου σε περίπτωση που θέλει να πουλήσει το μερίδιό του, λίγο μετά τον χωρισμό τους, η Angelina Jolie προσπάθησε να το κάνει, χωρίς πρώτα να τον ενημερώσει. Μάλιστα, ο ίδιος είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να αγοράσει τις μετοχές της, προκειμένου να μην εμπλακεί κάποιος τρίτος στην επιχείρηση.

H Angelia Jolie εγκυμονούσα στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 2008 /Φωτογραφία AP Images

Το δικαστήριο του Λουξεμβούργου, όπου κατέφυγε ο ηθοποιός, δεν της επέτρεψε τελικά να πουλήσει τις μετοχές της, καθώς η τιμή του ενός ευρώ, που έθεσε η ηθοποιός για τις μετοχές της, θεωρήθηκε εξευτελιστική. 

Jolie: Έξαλλη με τον δικαστή - Δεν επιτρέπει να καταθέσουν τα παιδιά της

Μετά από νέο δικαστήριο, η σταρ μπορεί πλέον να διαχειριστεί το μερίδιο από αμπελώνα, όπως εκείνη επιθυμεί!