«Οταν σπούδαζα, χόρευα σε μαγαζιά για να κερδίζω χρήματα»

Σε ποια πασίγνωστη ηθοποιό ανήκει η... αποκάλυψη;

Την γνωρίσαμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Mega «Ευτυχισμένοι μαζί» που έκανε τεράστια επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, με τον Γιάννη Μπέζο και την Κατερίνα Λέχου στους βασικούς ρόλους. Ομως, ούτε η ίδια η Ιωάννα Πηλιχού πιστεύει ότι είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του σήριαλ, το οποίο της άνοιξε διάπλατα πολλές επαγγελματικές πόρτες. «Πήγα στην οντισιόν χωρίς να ξέρω καν για ποιο πράγμα προοριζόταν. Είδα μπροστά μου τον Γιάννη Μπέζο και τους υπόλοιπους συντελεστές της σειράς, αλλά λεπτομέρειες για το σήριαλ έμαθα μετά. Από μέσα μου έλεγα ότι αποκλείεται να με πάρουν αλλά θα μείνω, μήπως και την τελευταία στιγμή γίνει κάτι. Όμως, αυτό που μου έμεινε από αυτήν την οντισιόν ήταν το πόσο αξιοκρατική ήταν τελικά. Την επομένη με ειδοποίησαν ότι πέρασα στην δεύτερη φάση και τελικά μου είπαν ότι με πήραν», δήλωσε.

Μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή «Αξίζει να το ζεις», η ηθοποιός μίλησε για την ζωή της και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα πρώτα χρόνια που εργαζόταν επαγγελματικά στον συγκεκριμένο χώρο. «Σπούδαζα, με ενίσχυαν πολύ οι γονείς μου, αλλά ταυτόχρονα δούλευα για να μην επιβαρύνω κανέναν με τα έξτρα έξοδά μου. Οσο σπούδαζα έκανα πολλές δουλειές. Εχω κάνει την σερβιτόρα σε μπαρ, έχω δουλέψει πίσω από το μπάρ και έχω κάνει ακόμη και χορό σε μπαρ. Ηταν ένας πολύ καλός τρόπος για να βγάζω χρήματα και ήταν μάλιστα κάτι που το έκανα για πολλά χρόνια και με συντήρησε και πάρα πολύ καλά», εξομολογήθηκε.

Η «Εύα» από το Ευτυχισμένοι μαζί αποκάλυψε ότι οι γονείς της δεν ήθελαν να γίνει ηθοποιός, καθώς επιθυμία τους ήταν να επιλέξει κάτι πιο σίγουρο και ότι το επάγγελμα του ηθοποιού.

Μερικά πράγματα που δεν ξέραμε για την Ιωάννα Πηλιχού:

Είναι 30 ετών.

Από μικρή ήταν «αγοροκόριτσο» και πήγαινε συχνά κόντρα σε ό,τι ήταν αντίθετο με τις απόψεις της και τα θέλω της.

Σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Λατρεύει τον χορό και τον… Παναθηναϊκό.