Σπύρος Ευαγ��ελάτος: «Μου λείπουν η γυναίκα και ο γιος μου»

«Αγάπησα πάρα πολύ τη Λήδα Τασοπούλου»

Μετά από 36 χρόνια λειτουργίας, το Αμφι-θέατρο ανέστειλε την λειτουργία του. Η απόφαση ανήκει στον σκηνοθέτη Σπύρο Ευαγγελάτο, ο οποίο αποκάλυψε ότι πήρε αυτή την απόφαση καθώς «το ενοίκιο ήταν αβάστακτο». Ωστόσο η απόφαση του αυτή «δεν αποκλείει ότι στο μέλλον θα επανέλθουμε».

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, μετρά 50 χρόνια στο θέατρο. Όλο αυτόν τον καιρό «έζησα πολύ μεγάλες πίκρες αλλά και χαρές».

Η μεγαλύτερη όμως πίκρα ήταν η απώλεια της πολυαγαπημένης του συζύγου Λήδας Τασοπούλου: «ήταν σπουδαία σύζυγος και μάνα. Επέζησα και προσπαθώ να επιζήσω και από το άλλο δεινό, την απώλεια του γιου μου».

Δίπλα του από την πρώτη στιγμή ήταν πάρα πολύς κόσμος που τον βοήθησε ψυχολογικά όπως εξομολογείται στο «ΕΓΩ Weekly».

Την περίοδο αυτή, ετοιμάζει και ένα βιβλίο για την σύζυγο του, Λήδα Τασοπούλου: «είναι μια αφήγηση της πορείας της. Ένα album με φωτογραφικό υλικό και με αφήγηση δική μου».

Άλλωστε η γυναίκα του ήταν αυτή που όπως λέει «μου έμαθε το βάθος της γοητείας της αγάπης. Την αγάπησα πάρα πολύ».

Του λείπει εκείνη και ο γιος του; «μου λείπουν. Δεν υπάρχει μέρα που δεν τους θυμάμαι. Όπως και τους γονείς μου, γιατί ήταν φανταστικοί άνθρωποι. Τους μνημονεύω κάθε μέρα».

Έχοντας μια κόρη που ακολουθεί τη χνάρια του, αισθάνεται «μεγάλη συγκίνηση και χαρά, γιατί την εκτιμώ βαθύτατα ως σκηνοθέτιδα. Είναι πολύ προικισμένη, με δική της προσωπικότητα, φαντασία και όραμα. Παίρνω δύναμη από εκείνη και τη λατρεύω!»

Λάτρης του θεού στον οποίο πιστεύει, το μόνο που θέλει από εδώ και πέρα είναι «να είμαι γερός εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι, και να μπορέσω να δουλέψω ακόμη, γιατί αισθάνομαι δύναμη και χαρά με το να δουλεύω».

Δείτε μια παλιότερη συνέντευξη του Σπύρου Ευαγγελάτου…

Κάνε Skip the Line στο HeinekenLINEUP και κέρδισε εισιτήρια (http://lineup.heineken.gr/)