ΘΡΗΝΟΣ στο Χόλυγουντ: «Έφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης της «Σιωπής των Αμνών»

Ο λόγος για τον Τζόναθαν Ντέμι

Γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1944 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, αλλά στις 26 Απριλίου του 2017 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών στην Νέα από καρκίνο του οισοφάγου και επιπλοκές στην καρδιά, σύμφωνα με πηγές από την οικογένειά του.

Ο Τζόναθαν Ντέμι, ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι, βραβευμένος με Όσκαρ για την ταινία «Η Σιωπή των Αμνών», υπήρξε ακούραστος εργάτης της 7ης Τέχνης.

Την τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της «Σιωπής των Αμνών» (των πέντε Όσκαρ - Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α' Ανδρικού και Α' Γυναικείου Ρόλου) ακολούθησε το «Φιλαδέλφεια» που χάρισε στον Τομ Χανκς ένα δίκαιο Όσκαρ και στο Χόλυγουντ ένα λόγο να θεωρήσει ότι αρχίζει να αποδέχεται το διαφορετικό.

Ο Ντέμι ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Ρότζερ Κόρμαν πριν αρχίσει να απασχολεί δειλά τους κριτικούς και τη βιομηχανία, αρχικά με το «Last Embrace» με τους Ρόι Σάιντερ και Τζάνετ Μαργκολίν το 1979 και στην πραγματικότητα με το «Melvin and Howard» του 1980, μια κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Χάουαρντ Χιους.

Να σημειωθεί ότι ο σκηνοθέτης είχε υποβληθεί για πρώτη φορά σε θεραπεία για καρδιακή νόσο το 2010, αλλά το 2015 υπέφερε από υποτροπή και η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.