ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: To star.gr στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Αστροφεγγιά»

ΔΕΙΤΕ ποιοι έδωσαν το "παρών"

Στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Αστροφεγγιά» στο θέατρο "Χώρα" βρέθηκε το star.gr, όπως και πολλοί επώνυμοι από το χώρο της showbiz.

Το αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας η «Αστροφεγγιά» του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, μετά τη δημοφιλή του πορεία στην κρατική τηλεόραση της δεκαετίας του '80, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη σκηνή τη γενιά του Μεσοπολέμου, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Με φόντο τα ιστορικά γεγονότα που περνούν περιθωριακά στη ζωή των ηρώων του, ο Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος περιγράφει τη μοίρα των φτωχών, εργατικών ανθρώπων, που δεν ορίζουν αλλά ορίζονται από τις καταστάσεις.

Έχοντας επίγνωση της «ανηρωικής» ζωής τους, επιδίδονται σ' έναν αγώνα εσωτερικό, και γι' αυτό πιο απελπισμένο, που η μόνη του σχέση με τις εξωτερικές καταστάσεις είναι πως καθορίζεται καίρια απ' αυτές. Ετσι, οι δεσμοί τους με τα περιστατικά της καθημερινής ζωής γίνονται δεσμά.

Οι παράλληλες ιστορίες μιας παρέας νέων παιδιών, οι έρωτες, τα όνειρα, οι συγκρούσεις τους, με φόντο μια ομιχλώδη και δραματική εποχή για την ελληνική ιστορία, αποτελούν τον δραματουργικό καμβά του συγγραφέα. Ανθρωποι και θέματα, που ενώ έρχονται από ένα μακρινό παρελθόν, συναντιούνται στο σύγχρονο παρόν.


Παίζουν ( με αλφαβητική σειρά): Αλμπάνης Αντίνοος, Παπαζήσης Ιωάννης, Πατέλης Μάκης, Ροζάκη Μαριλένα, Ρουμελιώτη Ευδοκία, Σβήγγος Σταύρος, Σκαφιδά Γιούλικα, Τζωρτζάκης Χάρης, Χαρίσης Βασίλης

Στο ρόλο της μητέρας η Ρένια Λουιζίδου, συμμετέχει ο Δάνης Κατρανίδης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μαριάνα Τουμασάτου

Νάντια Κοντογεώργη



Ελένη Καρακάση

Βλαρίμηρος Κυριακίδης

Δημήτρης Λιγνάδης

Βανέσα Αδαμοπούλου

Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

Κάτια Δανδουλάκη

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Πέγκυ Σταθακοπούλου

Γιάννης Βούρος

Στέλιος Μάινας




Ρεπορτάζ: Άννα Σταματιάδου

Επιμέλεια: Στέλλα Αθανασάκη