Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος ηθοποιός Μπαντ Σπένσερ

Άφησε την τελευταία του πνοή στη Ρώμη-Το μήνυμα του Ρέντσι

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 86 ετών ο διάσημος ηθοποιός Μπαντ Σπένσερ.

Ο γνωστός πρωταγωνιστής των ταινιών σπαγγέτι γουέστερν, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Κάρλο Πεντερσόλι, πέθανε στη Ρώμη.


«Δεν υπέφερε καθόλου, ήμασταν όλοι δίπλα του. Η τελευταία του λέξη ήταν 'ευχαριστώ'», δήλωσε ο γιος του, Τζιουζέπε Πεντερσόλι, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τον αποχαιρέτησε με ένα tweet στο οποίο αναφέρει: «Αντίο Μπαντ Σπένσερ, σε αγαπήσαμε πολύ».

Λίγα λόγια για τον Μπαντ Σπένσερ

O Ιταλός ηθοποιός γεννήθηκε στη Νάπολη το 1929, αλλά αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στη Ρώμη. Η πρώτη μεγάλη αγάπη του ήταν το κολύμπι και -σύμφωνα με το BBC- το 1950 έγινε ο πρώτος ιταλός κολυμβητής που διήνυσε 100 μέτρα σε λιγότερο από ένα λεπτό.


Λίγα χρόνια μετά αποφάσισε να εγκαταλείψει την κολύμβηση ��αι να αφοσιωθεί στην υποκριτική. Έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1970, όταν πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 20 ταινίες μαζί με τον Τέρενς Χιλ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως επέλεξε το ψευδώνυμο «Μπαντ Σπένσερ» εξαιτίας της αγάπης του στη μπύρα Budweiser και στον αμερικανό ηθοποιό Σπένσερ Τρέισι.