Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Η ευχή είναι να βγούμε σώοι»

«Μόνο με αισιοδοξία θα ξεπεράσουμε την κρίση»

«Πάμε ξανά τα θαύματα». Έτσι λέγεται η νέα μουσική παράσταση την οποία «ανεβάζει» φέτος η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο «Gazarte».

Η τραγουδίστρια, μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» αποκάλυψε πως «κάθε φορά που ανεβαίνεις στη σκηνή, συμβαίνει κι ένα θαύμα. Είναι τι ��αύμα της χημείας ανάμεσα στους ανθρώπους που βρίσκονται στη σκηνή και το κοινό. Συντελείται κάτι μαγικό, το οποίο δεν μπορώ να περιγράψω με συγκεκριμένες λέξεις».

Παράλληλα, δηλώνει πως ο τίτλος της παράστασης, «έχει σχέση με μια προσδοκία για την εποχή που ζούμε. Τα θαύματα δεν είναι κάτι υπερβατικό, μπορεί να συμβαίνουν και δίπλα μας».

Πώς τα πάει όμως με τις νέες τεχνολογίες που έχουν κατακλύσει τη ζωή μας αλλά και το τραγούδι;

«Είναι μια άλλη πραγματικότητα, στην οποία, εγώ προσωπικά έχω ήδη μπει. Είμαι μέσα στην τεχνολογία. Δεν έχω προσωπικό Facebook, γιατί δεν έχω χρόνο. Αλλά παρακολουθώ πλήρως το τι συμβαίνει. Σε άλλα επιλέγω να είμαι μέσα, και σε άλλα πάλι όχι».

Πόσο όμως την φοβίζει η οικονομική κρίση;

«Την βιώνουμε όλοι. Αυτή την περίοδο κορυφώνεται και θα κορυφωθεί κι άλλο. Ευτυχώς μέχρι στιγμής, σε επαγγελματικό επίπεδο, δεν έχω αναγκαστεί να κάνω επιλογές που δεν με εκπροσωπούν λόγω οικονομικής κρίσης».

Όσο για το ένστικτο της για το μέλλον; Στέλνει το δικό της αισιόδοξο μήνυμα:

«Μόνο με αισιοδοξία μπορείς να προσπεράσεις την καθημερινότητα και τον φόβο του τι μας περιμένει. Και η αλληλεγγύη που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε ν΄αντέξουμε την κρίση. Η ευχή είναι να βγούμε σώοι. Μέχρι τότε όμως, θα έχουμε απώλειες».