Κώστας Χατζηχρήστος: Η αδυναμία στις γυναίκες και ο αλκοολισμός

Έκανε πέντε γάμους - Τι έχει εξομολογηθεί ο ίδιος για τον αλκοολισμό του

Ο Κώστας Χατζηχρήστος σε μια σπάνια συνέντευξη για την ζωή και την καριέρα του / βίντεο ΕΡΤ

Σαν σήμερα, στις 3 Οκτωβρίου του 2001, ο Kώστας Χατζηχρήστος, ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Για πολλούς δε είναι γνωστό ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ, καθώς και ότι είχε κάνει 5 γάμους.

Σταύρος Παράβας: Η εξορία, ο χαμός του γιου του & η σχέση του με τον Ωνάση

O Kώστας Χατζηχρήστος και το αλκοόλ

Από τη δεκαετία του ‘70, ο Κώστας Χατζηχρήστος αραίωσε τις εμφανίσεις του, λόγω προσωπικών προβλημάτων. Μετά τον θάνατο της τέταρτης γυναίκας του, στα 42 της χρόνια, καταρρέει και βρίσκει παρηγοριά στο ποτό, το οποίο τον περιθωριοποιεί για αρκετά χρόνια. Τελευταία του εμφάνιση εκείνη την περίοδο της απομόνωσής του ήταν στην επιθεώρηση «Ανδρέα προχώρα, σε θέλει άλλη χώρα».

«Ένιωσα αχαριστία γιατί δεν πέρασε ένας να ρωτήσει τι κάνω. Ήμουν ένας άνθρωπος μόνος. 7 παρά τέταρτο κάθε απόγευμα άρχιζα να πίνω. Κατανάλωνα 1,5 - 2 μπουκάλια ουίσκι την ημέρα. Το ουίσκι το πρωτοέμαθα στη Δράμα. Πονούσε το δόντι μου και έπαιζα ένα έργο που ήταν όλο πάνω μου. Μου έδωσαν να κάνω γαργάρα με ουίσκι. Εγώ το κατάπια και μου άρεσε. Ε, αυτό ήταν. Μετά από χρόνια μπήκα στο ΓΝΑ για αποτοξίνωση και έφαγα 3.500 ενέσεις. Έκατσα 68 ημέρες. Ήταν στιγμές που έλεγα θα πηδήξω από το παράθυρο», είχε πεί σε συνέντευξή του.

Τελικά ο μεγάλος ηθοποιός έφυγε από πνευμονική λοίμωξη, καθώς τα τελευταία χρόνια της ζωής του έπασχε από καρκίνο.

Μάνος Κατράκης: Ο έρωτας της ζωής του και η άνιση μάχη με τον καρκίνο

Εκτός όμως από το αλκοόλ, ο Κώστας Χατζηχρήστος είχε και μεγάλη αδυναμία στις γυναίκες

Ο πρώτος του γάμος έγινε στη Βόρεια Ελλάδα την περίοδο της κατοχής. Η κοπέλα που παντρεύτηκε ήταν η Νίτσα, ένα κορίτσι που καταγόταν από τη Νάουσα. Έμειναν μαζί αρκετά χρόνια, ώσπου ήρθαν στην Αθήνα. Τότε γνώρισε την Κούλα Νικολαίδου και ερωτεύτηκε την αδελφή της, Μαίρη Νικολαϊδου, με την οποία παντρεύτηκε και απέκτησε μια κόρη, την Τέτα. Αν και παντρεμένος, δεν μπορούσε να μείνει μακριά από τις γυναίκες.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο έρωτας με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και ο άγνωστος γάμος

Το 1952 συγκρότησε τον δικό του θίασο και συνεργάστηκε με την ηθοποιό Καίτη Ντιριντάουα, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της επιθεώρησης. Ένα βράδυ που έπαιζαν μαζί, της εξομολογήθηκε τον έρωτά του και της ζήτησε να πάνε για φαγητό. Η Ντιριντάουα δέχτηκε και από τότε έκαναν δεσμό.

Ο Χατζηχρήστος πήρε το δεύτερο διαζύγιο και το 1959 ο γάμος του με την πληθωρική ηθοποιό, έγινε πρώτο θέμα στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων. Το ζευγάρι έμεινε μαζί δεκαέξι χρόνια και απέκτησαν μια κόρη, αλλά η Ντιριντάουα δεν μπορούσε να ανεχτεί τις απιστίες του και το 1975 του ζήτησε διαζύγιο. Ο Χατζηχρήστος παντρεύτηκε για τέταρτη φορά με την Ελένη Πανταζή, η οποία πέθανε ξαφνικά στα 42 της και έκανε και πέμπτο γάμο, ο οποίος κράτησε έως τον θάνατό του το 2001.