Στην Αθήνα ο γιος Χάφταρ: Συνάντηση με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη

Συζήτηση για το μεταναστευτικό και την ΑΟΖ

Συνάντηση Σ. Χάφταρ με Κ. Μητσοτάκη και Γ. Γεραπετρίτη στην Αθήνα

Ήρθε σήμερα στην Αθήνα ο «σκληροπυρηνικός»  γιος του στρατάρχη Χάφταρ, ο οποίος συμβαίνει να είναι και φιλότουρκος. Τι συζητήθηκε σε Μαξίμου και υπουργείο Εξωτερικών, μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια του Star  Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Τουρκία: Συνεχίζει την περικύκλωση της Ελλάδας μέσω Λιβύης

Όπως ανέφερε, ο Σαντάμ Χάφταρ ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά. Είναι ο υπαρχηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού και όπως φαίνεται αυτός θα είναι ο διάδοχος του στρατάρχη Χάφταρ. 

Τι συζήτησε ο γιος του Χάφταρ στην Αθήνα με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη 

Ο γιος του Χάφταρ συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό. Η ελληνική πλευρά λέει ότι ο Σαντάμ συμφώνησε να συνεργαστούμε για τη μείωση των ροών, καθώς η Κρήτη και η  Γαύδος δέχονται πίεση. Χαρακτηριστικό πρώτο 5μηνο του 2026, είχαμε 23% αύξηση σε σχέση με πέρσι. 

Συζήτηση για το μεταναστευτικό με τον Σαντάμ Χάφταρ   

Γι’ αυτό και θα συνεχιστεί η εκπαίδευση στελεχών της Λιβυκής Ακτοφυλακής στην Ελλάδα. 

Συζήτηση και για τις θαλάσσιες ζώνες  

Συζήτησαν όμως και για τις θαλάσσιες ζώνες. Μπορεί ο  Σαντάμ Χάφταρ είναι φιλότουρκος και έχει χαρακτηρίσει ανυπόστατο το τουρκολιβυκό μνημόνιο, να δείχνει να ανταποκρίνεται στο «φλερτ’ της Άγκυρας, όμως η Αθήνα θέλει να προλάβει τα χειρότερα, επιδιώκοντας να μην επικυρώσει η λιβυκή Βουλή το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να οριοθετήσουμε ελληνολιβυκή ΑΟΖ. 

Το ρεπορτάζ της Κ. Τσαμούρη για την επίσκεψη Χάφταρ  

Ως «αντάλλαγμα», η Βεγγάζη μας ζητά: ελληνικές επενδύσεις και να γίνουμε η «φωνή» τους στα διεθνή fora, για να μην έχουν ανάγκη... τρίτους, βλέπε Τουρκία.