Οι καλύτεροι μισθοί είναι το επόμενο στοίχημα δήλωσε ο Μητσοτάκης  

Στο τραπέζι αύξηση 9,9% στον κατώτατο μισθό – Μεγαλύτερη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ  

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις αυξήσεις στους μισθούς       

Στο επίκεντρο της προεκλογικής διαμάχης μπήκε η αύξηση του κατώτατου μισθού. Στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για αύξηση πάνω από τα 780 ευρώ, ενώ η αντιπολίτευση βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη,  ζητώντας υπερκάλυψη των απωλειών από τις ανατιμήσεις.  

Μητσοτάκης: «οι καλύτεροι μισθοί είναι το επόμενο στοίχημά μας»

«Το επόμενο στοίχημά μας, θα είναι οι καλύτεροι μισθοί οι οποίοι θα συγκλίνουν πια με τους ευρωπαϊκούς και θα αντανακλούν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.       

Μεγάλη αύξηση μισθών βλέπει άμεσα η ΕΚΤ λόγω πληθωρισμού 

Στο τραπέζι αύξηση 9,9% στον κατώτατο μισθό 

Αύξηση όση και ο πληθωρισμός, δηλαδή 9,9%,  συζητείται στην κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει ότι από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός θα ανέβει στα 783 ευρώ. Όσο για εκείνους που έχουν κατοχυρωμένη προϋπηρεσία, θα δουν το μισθό τους να αγγίζει τα 1.020 ευρώ! 
ΣΥΡΙΖΑ: προεκλογική και ανεπαρκής η αύξηση της κυβέρνησης

ΟΟΣΑ: Προβλέπει μεγάλη μείωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα το 2023     

«Τώρα, προεκλογικά, ανακοίνωσε μια καθυστερημένη και ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχει προ πολλού εξανεμιστεί από την εκτόξευση της ακρίβειας και του πληθωρισμού» δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 

Θ. Ρουσόπουλος: «Η ΝΔ είναι αυτή που αυξάνει τις συνταξεις- κατωτατος στα 780 ευρω» 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που αύξησε τις συντάξεις μετά από 12 χρόνια και αυξάνει τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ» τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωεος Ρουσόπουλος,  ο οποίος πρόσθεσε για την αύξηση ότι «το σίγουρο είναι τα 751 ευρώ, πιθανώς θα πάμε παραπάνω».

Ρουσόπουλος στο Star: Η οικονομία παίζει πάντα τεράστιο ρόλο στις εκλογές 

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη στέγη των νέων και τον κατώτατο μισθό  

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αύξηση του κατώτατου πάνω από 12% έτσι ώστε να φτάσει στα 800 ευρώ, αλλά και η θεσμοθέτηση Μηχανισμού Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής, για αυτόματη αύξηση ανάλογα με τον πληθωρισμό