To ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη από τη Γαύδο και η οργή των Τούρκων

Η Ελλάδα ακυρώνει τις αξιώσεις της Άγκυρας που συνεχίζει να απειλεί     

Το ρεπορτάζ της Κ. Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη από τη Γαύδο και την οργή των Τούρκων 
 

«Η Ελλάδα δε δέχεται υποδείξεις για τα κυριαρχικά της δικαιώματα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Γαύδο, το νοτιότερο άκρο της χώρας, όπου παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων και επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο του ακριτικού μας νησιού, εν μέσω τουρκικών προκλήσεων και πολεμικών απειλών. 

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δε δέχεται υποδείξεις για κυριαρχικά της δικαιώματα

Η Ελλάδα ακυρώνει τις αξιώσεις της Τουρκίας 

«Ελάτε να λύσουμε τις διαφορές μας ειρηνικά» διαμήνυσε στους Τούρκους ο πρωθυπουργός από τη Γαύδο.  Κάτι το οποίο έχουμε ήδη καταφέρει άλλωστε, ως χώρα με άλλους γείτονες. 

Ο Νίκος Δένδιας για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο 

Οριοθετήσαμε ΑΟΖ και επεκτείναμε τα χωρικά ύδατα με την Ιταλία, «μεγαλώνοντας την Ελλάδα κατά 13 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα»,  όπως είχε πει στη βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την κύρωση της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, τον Ιανουάριο του 2021, ενώ  το ίδιο πράξαμε όσον αφορά την ΑΟΖ και με την Αίγυπτο. Αν υπογράψουμε και με τη Λιβύη, όταν προκύψει εκλεγμένη κυβέρνηση που δε θα χειραγωγείται από τον Ερντογάν, η Ελλάδα θα γίνει ο ενεργειακά κυρίαρχος της περιοχής! 

Δένδιας προς Τουρκία: Οι απειλές δεν μας πτοούν – Δικαίωμά μας τα 12 μίλια 

Στη Σούδα Χαρδαλιάς – Φλώρος: «Εκπέμπουμε μήνυμα σιγουριάς και εγρήγορσης»  

Για την ώρα πάντως, οι Τούρκοι μόνο να «θερμάνουν» τα νερά της περιοχής επιχειρούν. Όχι να τα οριοθετήσουν... Μήνυμα αποτροπής έστειλαν: ο υφυπουργός άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που επισκέφθηκαν τον Ναύσταθμο της Σούδας, τη φρεγάτα «Ύδρα», το υποβρύχιο «Τρίτων», καθώς και την 115 Πτέρυγα Μάχης.

O ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς και ο ΑΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος στη Σούδα   

«Από το μεγαλύτερο "αεροπλανοφόρο", της Μεσογείου και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, εκπέμπουμε μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, σιγουριάς και εγρήγορσης» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Σούδα της Κρήτης την οποία επισκέφθηκε, όπως και ο  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος διαμήνυσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι δυνάμεις αποτροπής, δυνάμεις άμυνας, δυνάμεις αξιοπρέπειας της τιμής της πατρίδος». 

Στρατηγός Φλώρος: «Η Ελλάδα έτοιμη να κλείσει όσα στόματα την απειλούν»

Απειλεί ο Ακάρ: «Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας – Θα απαντήσουμε» 

Οι Τούρκοι αντέδρασαν στέλνοντας μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την Κίναρο και απειλώντας με αντίποινα για το χθεσινό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι που εκείνοι προκάλεσαν!  

Φαρμακονήσι: Νέο βίντεο με προηγούμενους επικίνδυνους ελιγμούς των Τούρκων

«Μόλις χτες η Ελλάδα ενόχλησε τους ψαράδες μας και τους πυροβόλησε» υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος πρόσθεσε: «Μην ενθουσιάζεστε και μην επιχειρείτε περιπέτειες στηριζόμενοι σε τρίτους. Διότι κατά την ιστορία το κάνατε και οι συνέπειες είναι γνώστες».  

Στο φυλάκιο της Γαύδου ο πρωθυπουργός  

Έχουν, όμως, γνώσιν οι φύλακες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται τους στρατιώτες που υπηρετούν στη Γαύδο, ενώ στο χωριό Άμπελος, συνάντησε τη κυρία Χριστίνη, μια από τις γηραιότερες κατοίκους του νησιού κι αφουγκράστηκε τις ανησυχίες των ακριτών μας.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την κυρά Χριστίνη στη Γαύδο 

«Κυβερνάς καλά την Ελλάδα. Αν έλειπες θα γινόταν ο πόλεμος. Να είσαι καλά παιδί μου» του είπε η κάτοικος του νησιού.  

Απειλεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος: θα έρθουμε ξαφνικά - Δεν είναι λόγια του αέρα 

Όσο οι Τούρκοι βλέπουν ότι οι απειλές τους «βουλιάζουν» στον βυθό του Αιγαίου, τόσο επιμένουν στις... προαναγγελίες εισβολής.

 «Όταν η Τουρκία λέει πως "θα έρθουμε ξαφνικά"  δεν το λέει στον αέρα, αν το λέει θα το κάνει. Ο Ερντογάν δεν μιλάει καθόλου στον αέρα» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι    

Ο Μενέντεζ κατακεραυνώνει τον Ερντογάν   

Τον «αέρα» πάντως που έχει δώσει στους Τούρκους το State Department με τη «χλιαρή»  προτροπή «βρείτε τα διπλωματικά» τους τον «έκοψε» στον αντίποδα, ο φιλέλληνας γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος κατακεραύνωσε τον Ερντογάν, με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία ανέφερε:    

«Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας είναι μια συμπεριφορά εντελώς απαράδεκτη για έναν ηγέτη ΝΑΤΟϊκής χώρας. Αυτοί οι παράλογοι εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν».