Έφτασε το 10ο Rafale στην Ελλάδα: «Φόβος και τρόμος» σε τουρκικά ΜΜΕ     

Ξεκάθαρη η ελληνική υπεροχή πλέον στους αιθέρες του Αιγαίου 

Ένα ακόμα Rafale προστέθηκε στην δύναμη της Πολεμικής μας Αεροπορίας σήμερα το πρωί. Οι Τούρκοι εμφανίζονται ενοχλημένοι αφού η πλάστιγγα στον αέρα γέρνει ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας. Σε λιγότερο από δύο μήνες η χώρα μας ξεκινά την κατασκευή και του πρώτου ελληνικού drone που θα πετά στο Αιγαίο και θα αποτελεί μια ακόμα απάντηση  στις τουρκικές προκλήσεις.  

Άλλα δύο Rafale παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία, ανήμερα της εορτής της!     

To 10o Rafale προσγειώθηκε στην 332 Μοίρα Μάχης στην Τανάγρα, με τις γαλλικές «ριπές»  να έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους Τούρκους που πλέον παραδέχονται ακόμα και στα MME το επιχειρησιακό πλεονέκτημα της Ελλάδας στον αέρα. 

Τα σχόλια σε τουρκικά ΜΜΕ για την ελληνική υπεροχή με τα Rafale   

Ελληνικά Rafale σε παράταξη στο αεροδρόμιο της Τανάγρας 

Η τεράστια δύναμη πυρός των πυραύλων των Rafale 

Μπορεί οι Τούρκοι να απειλούν και να ισχυρίζονται ότι θα στείλουν τον νέο τους πύραυλο Typhoon στην Αθηνα, ξέρουν όμως καλά ότι τα Rafale μπορoύν να μεταφέρουν δύο  πυραύλους Scalp ή Meteor.

«Τρέμουν» οι Τούρκοι τα Rafale με τους πυραύλους Meteor στο Αιγαίο!   

Γνωρίζουν λοιπόν ότι οι δέκα γαλλικές ριπές είναι ικανές να πλήξουν 20 φορές μόνο σε ένα πέρασμά τους τα πιο σημαντικά στρατηγικά σημεία της Τουρκίας, Και αυτό δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό στον Σουλτάνο αλλά και στους Τούρκους πιλότους που πλέον πετάνε με… κομμένα τα φτερά. 

Επισμηναγός Καραβίδας στους Leaders: «Στο Αιγαίο κάνουμε κουμάντο εμείς»

Οι πανίσχυροι πύραυλοι που φέρουν τα Rafale  

Νέος πονοκέφαλος για τους Τούρκους το ελληνικό drone Αρχύτας 

Ένας ακόμα πονοκέφαλος προστίθεται στην τουρκική αεροπορία και ονομάζεται Αρχύτας. Είναι το νέο ελληνικό drone που μπαίνει στην παραγωγή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το ελληνικό drone Αρχύτας 

«Eδώ και περίπου δύο χρόνια ξεκίνησε προσπάθεια συγκρότησης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» δήλωσε για το project o Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Ήδη έχουν γίνει δοκιμαστικές πτήσεις με επιτυχία ενώ η ΕΑΒ ξεκίνησε την κατασκευή καλουπιών για να δώσει σάρκα και οστά στο πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.