Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Παράθυρο» συνάντησης Παναγιωτόπουλου – Ακάρ 

Συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ   

Οι τουρκικές προκλήσεις  βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ ενώ εξετάστηκε και η πορεία υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εξοπλιστικά και τουρκικές προκλήσεις στο ΚΥΣΕΑ – Τι συζητήθηκε

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος,  αμέσως μετά μετέβη στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου βρίσκεται και ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ.

Θρίλερ για τα F-16 που θέλει η Τουρκία και κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνησης

Η ανταποκρίτρια του Star, Μαρία Ψαρά, μετέδωσε σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησής τους, ότι σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική πλευρά θα ήθελε να γίνει ένα τετ α τετ Παναγιωτόπουλου - Ακάρ και ότι στο παρασκήνιο υπάρχει πρόταση για συνάντηση. Όμως μένει να δούμε αν αυτή θα «κλειδώσει».

Η ελληνική πλευρά περιμένει την τελική κίνηση των Τούρκων και εκτιμά ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν βαλβίδα εκτόνωσης και σαν ένα θετικό δείγμα  για το επόμενο διάστημα.

Έκθεση – «καταπέλτης» της ΕΕ για Τουρκία και προκλήσεις κατά Ελλάδας

Η χημεία μεταξύ των δύο Υπουργών είναι καλή και στο παρελθόν είχαν συναντηθεί, παρά την ένταση που υπήρχε τότε. Πάντα όμως υπάρχουν και επιφυλάξεις. 

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος  έχει απόψε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και αύριο με τους ομολόγους του από Αμερική, Γαλλία και Γερμανία. 

Αντικείμενο της συνόδου είναι η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και σχετική ενημέρωση θα κάνει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας που βρίσκεται στη Σύνοδο και θα παρουσιάσει τις ανάγκες της χώρας του σε όπλα και πολεμοφόδια.