Μητσοτάκης: Η γυμναστική, οι δουλειές στο σπίτι και… τα ντολμαδάκια

«Ξυπνάω 7 παρά κάθε μέρα» - Η αποκάλυψη για τη διαφωνία με τη Μαρέβα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Μια διαφορετική συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Sfera 102,2 FM έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απάντησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και για προσωπικές πτυχές του εαυτού του, αποκαλύπτοντας τι μουσική ακούει, αλλά και εάν κάνει δουλειές στο σπίτι.

«Κάνω γυμναστική δύο φορές την εβδομάδα – Αλλάζω καμιά λάμπα στο σπίτι»

«Σηκώνομαι 7 παρά τέταρτο. Δύο φορές την εβδομάδα ασκούμαι, μετά πάω γραφείο και διαβάζω εφημερίδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για την καθημερινότητά του.

Όπως είπε, πλέον ακούει λίγο ραδιόφωνο, κυρίως μουσικό. «Ακούω και ελληνικό και ξένο», είπε. 

«Σηκώνομαι 7 παρά τέταρτο. Δύο φορές την εβδομάδα ασκούμαι, μετά πάω γραφείο και διαβάζω εφημερίδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης στον Sfera 102,2 FM, μιλώντας για την καθημερινότητά του

Όσον αφορά το αγαπημένο του χρώμα, απάντησε δίχως δεύτερη σκέψη «το μπλε σε όλες τις αποχρώσεις».

Στην ερώτηση εάν κάνει καμιά δουλειά στο σπίτι, ο πρωθυπουργός είπε «μέχρι εκεί που μπορώ, μέχρι καμιά λάμπα», προσθέτοντας με χιούμορ: «Οι ασφάλειες ξέρω που είναι, πάντως». Όπως είπε, δεν μαγειρεύει, ωστόσο ψήνει καμιά φορά στο μπάρμπεκιου.

Η διαφωνία με τη Μαρέβα για το κλιματιστικό

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, αποκάλυψε και μια διαφωνία που έχουν με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.

 

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η chic εμφάνιση με το κρεμ look στο Ηρώδειο

«Η μεγάλη διαφορά δεν είναι το φως, είναι η θέρμανση, η ψύξη», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή  είναι η διαφωνία και με τη γυναίκα μου, το air condition. Κάνει μεγάλη διαφορά να αυξήσεις δύο βαθμούς το κλιματιστικό».

Ποια σχόλια εναντίον του θεωρεί άδικα

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το πού θεωρεί ότι αδικείται στα αρνητικά σχόλια, εξέφρασε το «παράπονό» του: «Υπάρχει πάντα μια κριτική που ακούω, νομίζω ότι είναι άδικη, επειδή λένε ότι προέρχεται αυτός από μια πολιτική οικογένεια, είναι εύπορος, ότι δεν καταλαβαίνει. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να πείσουμε ότι μέσω των πολιτικών μας στρεφόμαστε στους πιο αδύναμους και τους πιο ευάλωτους».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τοξικότητα στο διαδίκτυο και είπε ότι χρειαζόμαστε λιγότερες ύβρεις και περισσότερο χιούμορ. Μάλιστα, είπε πως ο ίδιος βλέπει αυτά τα χιουμοριστικά βίντεο με δηλώσεις του για τα ντολμαδάκια. 

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown

«Δε θα ξανακλείσουμε, θεωρώ πια ότι η επιδημία, όπως την ξέραμε τελειώνει, αλλά θα πρέπει να προσέχουν πολύ οι ευάλωτοι», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown για τον κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

«Αν κάποιος είναι πάνω από 60 ετών, να πάει να κάνει το εμβόλιο. Όπως κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης, έτσι κάνουμε και το εμβόλιο του Covid. Αν είναι κανείς ευάλωτος, καλό είναι να φοράει τη μάσκα σε κλειστούς χώρους. Αλλά δε θα πάμε σε καμία κανονιστική παρέμβαση που να μοιάζει με αυτά που κάναμε τα δύο τελευταία χρόνια», ξεκαθάρισε.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος της πανδημίας»

Κλιμακωτή επιδότηση στο ρεύμα

Μιλώντας για το θέμα της ενέργειας, έκανε λόγο για «πρωτοφανές φαινόμενο».

Ο πρωθυπουργός είπε πως θα υπάρξει κλιμακωτή επιδότηση στο ρεύμα «ώστε να μπορούν οι πολίτες να δρομολογήσουν δράσεις εξοικονόμησης».

Επιδότηση ρεύματος: Τι θα ισχύσει για Οκτώβριο – Ποιοι θα πάρουν μπόνους

«Όσο εξοικονομείς σε σχέση με τον περσινό σου λογαριασμό, τόσο μεγαλύτερη θα είναι επιδότηση», σημείωσε.

Ο «χάρτης» των ενεργειακών επιδοτήσεων - Τι εξετάζει η Κυβέρνηση

«Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα»

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός είπε πως «είναι επιλογή μας να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις».

«Θα είμαι πολύ αυστηρός ως προς τα όρια που θέτουμε, ξέρουν όλοι ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα, από την άλλη πρέπει να συζητούμε και να λύνουμε τις διαφορές μας ή να συζητούμε και να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, χωρίς να πλακωνόμαστε», υπογράμμισε.

«Θα είμαι πολύ αυστηρός ως προς τα όρια που θέτουμε. Ξέρουν όλοι ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα. Από την άλλη πρέπει να συζητούμε και να λύνουμε τις διαφορές μας ή να συζητούμε και να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε χωρίς να πλακωνόμαστε. Χρειαζόμαστε κάθε μέρα αυτή την ένταση και αυτό το δηλητήριο;», είπε ακόμη.

Συνάντηση με Ρέγκλινγκ στο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος πραγματοποιεί την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα με αυτή την ιδιότητα, αφού η θητεία του ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου. 

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η κατάσταση στην ευρωπαϊκή οικονομία και οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και του πληθωρισμού. Επισημάνθηκε η δύσκολη συγκυρία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και οι σημαντικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και οι θετικές προοπτικές της. 

Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Πρόεδρος του Συµβουλίου Οικονοµικών Εµπειρογνωµόνων του Υπουργείου Οικονομικών Μιχάλης Αργυρού και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου.