Φωτιά Πεντέλη: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής

Οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της φωτιάς στην Πεντέλη

Στο Μέγαρο Μαξίμου πήγε εσπευσμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου κάνει τηλεδιάσκεψη με το κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Φωτιά στην Πεντέλη: Εντολή εκκένωσης για Παλαιά Πεντέλη προς Χαλάνδρι

Ενημερώθηκε, για την εξέλιξη της φωτιάς στην Πεντέλη και για την έκτασή της. Σύμφωνα με πληροφορίες όλη τη νύχτα θα επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές. Με το πρώτο φως της ημέρας θα αρχίσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Δεν έχουν διακομιστεί, μέχρι στιγμής, πολίτες στα νοσοκομεία με προβλήματα. Οι νοσοκομειακές μονάδες βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε, επίσης, για την εξέλιξη της φωτιάς στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Εκεί είναι, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Βαγγέλης Τουρνάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο διοικητής του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.