«Άκυρο» από το ΥΠΕΞ σε ελληνική συμμετοχή σε Φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης

Λόγω συμμετοχής της «Μακεδονίας» και της «Βόρειας Κύπρου»

Άκυρο σε ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης, «έριξε» το Υπουργείο Εξωτερικών. Τις αποκαλυπτικές πληροφορίες για την αιτία της ακύρωσης  μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

ΥΠΕΞ κατά Τσαβούσογλου: Αναθεωρητικά τα κίνητρα -τροφοδοτεί την αστάθεια

Πρόκληση με «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρο» 

Ο λόγος είναι ότι στο φεστιβάλ θα υπήρχαν συμμετοχές από…  «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρο». Μόλις είδαν οι δημοτικές αρχές της Θεσσαλονίκης που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν με τμήμα παραδοσιακού χορού στο φεστιβάλ αυτές τις ονομασίες στον κατάλογο με τις χώρες που θα έδιναν το παρόν, αντέδρασαν, παρότι αρχικά είχαν όλη την καλή διάθεση να πάνε. 

«Τρέμουν» οι Τούρκοι τα Rafale με τους πυραύλους Meteor στο Αιγαίο!   

Μετά την επίσημη απάντηση των Τούρκων διοργανωτών ότι θα υπήρχαν οι παραπάνω  συμμετοχές, ενημέρωσαν το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Το Star αποκαλύπτει ότι το υπουργείο τους απάντησε πως το Ελληνικό ΥΠΕΞ δεν εγκρίνει την μετάβαση της ελληνικής αποστολής, απλά, λιτά και απέριττα. 

Δένδιας: Απορρίπτουμε τις απειλές και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας 

«Γιατί οι Τούρκοι, ξέφυγαν κι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανεχθεί από κανέναν να ξαναγράψει την ιστορία κατά το δοκούν» κατέληξε στο ρεπορτάζ της από το Υπουργείο Εξωτερικών η Κ. Τσαμούρη.