Πώς θα κλείνουμε διαδικτυακά ραντεβού σε νοσοκομεία

Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στο σχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρίσκεται μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους στα νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Η ψηφιακή εμπειρία θα θυμίζει αρκετά αυτή που χρησιμοποιήθηκε για το κλείσιμο των ραντεβού για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. «Αξιοποιούμε αυτή την εμπειρία τώρα και δημιουργούμε ένα νέο σύστημα -υπήρχε ένα παλιό φτιάξαμε ένα νέο σύστημα- που θα είναι αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία το οποίο θα είναι πάρα πολύ σύντομα έτοιμο», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Gov.gr: Στο κινητό μας σε ψηφιακή μορφή ταυτότητα, δίπλωμα και βιβλιάριο

«Ξεκινήσαμε να οικοδομούμε τον ιατρικό φάκελο, έχουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα παραπεμπτικά των εξετάσεων, ενώ θα προστεθούν μέσα σε λίγους μήνες και οι εξετάσεις που γίνονται στα διαγνωστικά κέντρα», πρόσθεσε.

Στην ουσία, κάθε πολίτης θα έχει ηλεκτρονικά έναν φάκελο υγείας, ο οποίος θα περιλαμβάνει το ιατρικό του ιστορικό, τις διαγνωστικές εξετάσεις, τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει και σύντομα πληροφορίες από την περίθαλψη σε νοσοκομείο. Ο εν λόγω φάκελος θα είναι ανοιχτός για τον γιατρό του πολίτη αν εκείνος το επιθυμεί.

Τα ποσοστά της άυλης συνταγογράφησης

Δύο χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης με τους εγγεγραμμένους πολίτες να ξεπερνούν τα 3.000.000. Οι άυλες συνταγές που εκδόθηκαν έφτασαν τις 45.231.221, ενώ οι άυλες συνταγές που εκτελέστηκαν φτάνουν τις 41.291.421.

Παράλληλα, τα άυλα παραπεμπτικά για εξετάσεις, από την πρώτη ημέρα, 18 Αυγούστου 2020, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 που εκδόθηκαν έφτασαν τα 18.858.040.