Κορωνοϊός: Η ημερομηνία-ορόσημο για την άρση των μέτρων

Οι εισηγήσεις για γήπεδα, διασκέδαση και αποκριάτικες εκδηλώσεις

18.855 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 7/2

Νέα χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό φέρνει η σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση προς το τέλος Φεβρουαρίου και ήδη έχει αρχίσει η συζήτηση για τη σταδιακή κατάργηση των μέτρων, ειδικά για τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, με ορίζοντα το Πάσχα, που θεωρείται η ημερομηνία – ορόσημο.

Το σχέδιο της κυβέρνησης θα έχει δύο ταχύτητες: 

Ανησυχία για τις μεγάλες συγκεντρώσεις - Τι θα γίνει με το καρναβάλι

-    Οι εμβολιασμένοι δε θα υποβάλλονται σε κανένα περιορισμό, ωστόσο θα οφείλουν να φορούν μάσκα.

-    Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν σε ισχύ, με αυτό να αφορά ιδιαιτέρως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που και κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοιό.

Κορωνοϊός: 4.698 νέα κρούσματα στην Αττική - 2.394 στη Θεσσαλονίκη

Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί δε θα έχουν να κάνουν με την ηλικία, αφού το βασικό κριτήριο θα συνεχίσει να είναι το εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Οι εισηγήσεις για γήπεδα και διασκέδαση

Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει την Πέμπτη και στο τραπέζι βρίσκονται αλλαγές για τους φιλάθλους στα γήπεδα και τη διασκέδαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εισηγείται την αύξηση της χωρητικότητας στο 40% ή 50% για τα γήπεδα. Σήμερα είναι στο 10%, με ανώτατο αριθμό τους 1.000

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως έρχεται η ώρα να επιτραπούν και οι όρθιοι στη διασκέδαση, αν και ως προς αυτό δε θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις άμεσα.

Η Επιτροπή, πάντως, αναμένεται να εξετάσει και το θέμα των αποκριάτικών εκδηλώσεων, που ξεκινούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε – μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM τη Δευτέρα – πως η βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ωστόσο επεσήμανε πως οι μεγάλες συγκεντρώσεις προκαλούν ανησυχία.