Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Στον «Άγιο Σάββα» η Σακελλαροπούλου

Τα μηνύματα Τσίπρα και Δένδια

Το Γενικό Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» επισκέφτηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, επισκέφθηκα το Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθήνας “Ο Άγιος Σάββας”, όπου καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται με πίστη και αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή της μάχης», δήλωσε μετά την επίσκεψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Από την κακοκαιρία πήραμε τα μαθήματά μας»

«Θέλω να τους ευχαριστήσω και να εκφράσω την αμέριστη εμπιστοσύνη μας στην γνώση και την εμπειρία τους. Τους είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά προς τους συνανθρώπους μας, που βιώνουν μια δύσκολη ασθένεια. Ελπίδα όλων είναι ότι ο καρκίνος, χάρη στην πρόοδο της επιστήμης, με πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και πρόσβαση στη θεραπεία, μπορεί να ιαθεί και οι ασθενείς να αντιμετωπίσουν το αύριο με περισσότερη αισιοδοξία», κατέληξε.

Τα μηνύματα Τσίπρα και Δένδια

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η σκέψη μας βρίσκεται με όσες και όσους δίνουν τη μάχη της ζωής, μαζί με τις οικογένειές τους», γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας πάντοτε θα είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Όμως το κράτος οφείλει να βρίσκεται δίπλα στον ασθενή, ως πραγματικός σύμμαχος στον αγώνα του», σημειώνει ο κ. Τσίπρας και κάνει αναφορά στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το νέο ΕΣΥ, που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες.

Τσίπρας: Ζητά εκ νέου εκλογές και αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «για την ανάπτυξη νέων ειδικών νοσοκομειακών ογκολογικών δομών με κριτήριο τη νοσηρότητα και την απουσία ανάλογων μονάδων σε μεγάλες γεωγραφικές περιφέρειες», «για τη συρρίκνωση του χρόνου αναμονής για εξετάσεις, θεραπείες και χειρουργεία ογκολογικών ασθενών», «για την υποστήριξη και φιλοξενία των ασθενών και των οικογενειών τους που μετακινούνται εκτός τόπου κατοικίας» και «για την κατ' οίκον φροντίδα των ογκολογικών ασθενών».

«Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Στεκόμαστε στο πλευρό όσων δίνουν τη μάχη με την ασθένεια μαζί με τις οικογένειές τους», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.

Δένδιας: Άνω του 50% στον ΟΗΕ ψηφίζει την Ελλάδα για το Συμβούλιο Ασφαλείας

«Στηρίζουμε την ενημέρωση, την πρόληψη και τη διεθνή εκστρατεία Close The Care Gap για τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των ασθενών στις θεραπείες», προσθέτει.