Επιτροπή: Άνοιγμα σχολείων με 3 έως 5 self test την εβδομάδα!

Ποια είναι η εισήγηση προς την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως    

Video: Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (3/1/2021) για το πώς και πότε θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία  

Το άνοιγμα των σχολείων κανονικά, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, αλλά με αύξηση του αριθμού των τεστ, εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η  οποία και θα λάβει την τελική απόφαση, μετά την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες και τον προβληματισμό που προκάλεσε για τη  λειτουργία των σχολικών μονάδων

Σχολεία: Πώς και πότε θα επιστρέψουν τελικά οι μαθητές στα θρανία.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγείται συγκεκριμένα να ανοίξουν τα σχολεία με τη διεξαγωγή 3 self test την πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές (αντί των υποχρεωτικών δύο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου), εφόσον δεν υπάρχει κρούσμα μεταξύ των μαθητών. Ο αριθμός των self test όμως θα αυξάνεται σε 5 την εβδομάδα, σύμφωνα πάντα με την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιωξιολόγων, όταν υπάρχει κρούσμα μεταξύ των μαθητών!  

Κεραμέως: Αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

Τη δεύτερη εβδομάδα τα self test μειώνονται σε δύο και αυτό το μέτρο θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Εάν ένα παιδί έχει νοσήσει. θα μείνει καραντίνα για 5 ημέρες και μετά θα επιστρέψει με αρνητικό rapid test. Στη διάρκεια των ημερών αυτών, τα υπόλοιπα παιδιά, θα κάνουν κάθε μέρα self test.