Μητσοτάκης – Μακρόν: Εγκαινίασαν έκθεση για την Ελλάδα στο Παρίσι   

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού και στην έδρα της UNESCO  

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, σήμερα το βράδυ, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, για τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα τη σύγχρονη Ελλάδα. 

Νέα συμφωνία με Γαλλία: Κλειδώνει η συμφωνία για 3 φρεγάτες και 3 κορβέτες

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, με τη Μάρα Ζαχαρέά, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος εγκαινίασαν την έκθεση για την Ελλάδα με θέμα «Παρίσι – Αθήνα η γέννηση της νεότερης Ελλάδας 1675-1919». Αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

AUKUS: Αποκαθίστανται οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ - Επικοινωνία Μπάιντεν - Μακρόν

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Οντρέι Αζουλέι αλλά και η Πρέσβυς Καλής θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

H Brigitte Macron στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα»

Αμέσως μετά ο Γάλλος πρόεδρος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν ένα πολύ σημαντικό δείπνο εργασίας όπου  αναμένεται να «κλειδώσουν» τη συμφωνία για την προμήθεια  γαλλικών φρεγατών και την αμυντική συμφωνία Ελλάδας -  Γαλλίας.

O πρωθυπουργός στην έδρα της UNESCO 

Νωρίτερα  ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO, στην έδρα του οργανισμού, όπου η κυρία Αζουλέι υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μαζί με την Ελληνίδα Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της  UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, και τον ξενάγησαν στους χώρους του Οργανισμού.