Το «άλμα» του ΑΕΠ ανοίγει τον δρόμο για φοροελαφρύνσεις

Ποιες μειώσεις εξετάζει η κυβέρνηση        

Εντυπωσιακό ριμπάουντ πήρε η οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων. Απάντηση στο ερώτημα αν αυτή η εξέλιξη  ανοίγει το δρόμο για πρόσθετες φοροελαφρύνσεις έδωσε ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 16,2% του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2021

Όπως επισήμανε,  τα νέα έφεραν χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο και δικαιολογημένα, καθώς η  οικονομία έτρεξε με ρυθμούς 16,2% σε σύγκριση με πέρσι κι αυτή η επίδοση είναι πολύ καλύτερη από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Έτσι το πρώτο εξάμηνο "έκλεισε" με ανάπτυξη 7% παρά τους περιορισμούς της πανδημίας και η εκτίμηση είναι ότι φέτος μπορούμε να δούμε ακόμα και ρυθμούς ανάπτυξης 5%. \

Μητσοτάκης για αύξηση ΑΕΠ: Η ελληνική οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες

Με tweet του ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για επιδόσεις πέρα από τις προσδοκίες, καταλήγοντας: «Παραμένουμε επικεντρωμένοι σε μεταρρυθμίσεις που δίνουν ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο για όλους». 

 

Αυτή η αναφορά και το αντίστοιχο σχόλιο του υπουργού Οικονομικών ενισχύουν την αίσθηση ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη ανοίγει το δρόμο για νέες φοροελαφρύνσεις το 2022, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση, τουρισμό, μεταφορές, ενδεχομένως η μείωση του Τέλους Επιτηδεύματος. 

Φυσικά περιμένουμε να ακούσουμε και τα μέτρα για την ακρίβεια, ειδικά για το ηλεκτρικό ρεύμα. 
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star