Κέντρα διασκέδασης χωρίς χορό - Περιορισμοί και για τους τραγουδιστές

Είσοδος με ταυτότητα - Έως 10 άτομα στο τραπέζι

Αποκλειστικά ως αμιγείς χώροι, δηλαδή αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, θα λειτουργούν από σήμερα 16 Ιουλίου τα υπαίθρια και τα κλειστά κέντρα διασκέδασης. 

Η πληρότητα θα είναι στο 85% και θα επιτρέπονται μόνο καθιστοί πελάτες, που σημαίνει ότι απαγορεύεται ο χορός. 

Για να εισέλθουν στο κέντρο διασκέδασης θα πρέπει να δείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ενώ ανά τραπέζι θα επιτρέπονται το πολύ έως 10 άτομα.

Παράλληλα, θα απαγορεύεται και στους τραγουδιστές να επισκεφτούν τα τραπέζια των θαμώνων.

Πώς θα λειτουργεί η εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης - Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ

Αναλυτικά τι ισχύει από σήμερα για τα υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης

-    Κατά την είσοδό τους στο κέντρο οι πελάτες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να το ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Μητσοτάκης: Αυξάνονται τα ραντεβού για εμβόλια – Να συνεχίσουμε έτσι

-    Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας του. 

-    Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα το μέγιστο, ενώ ισχύουν τα γενικότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και των κανόνων υγιεινής.

Εστίαση: Χορός και όρθιοι απαγορεύονται- Τι ισχύει για τη ζωντανή μουσική

-    Επισημαίνεται ότι οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας, κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

-    Ειδικά στην περίπτωση των κλειστών χώρων, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.  

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star